ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 31/08/2007

Ο Αλέκος Αλαβάνος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 30/08/2007 στις 12:00, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς έξω από τα πλαίσια του προγράμματός του. Και με αυτή την έννοια δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ διότι έχουμε βρεθεί στην άλλη όχθη και με τους δύο… Όχι, δεν πρόκειται να αποτελέσουμε στήριγμα πολιτικών τις οποίες καταδικάζουμε…»

Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της, οκτώ ώρες μετά, δήλωσε: «Θα πάνε και για κυβέρνηση συνεργασίας. Ήδη ο ΣΥΝ ένα κουστουμάκι το ετοιμάζει».

Να απαντήσουμε ότι η γραμματέας του ΚΚΕ ετοιμάζει ταγεράκι; Να θυμηθούμε ότι την τελευταία φορά που έλειψε η αυτοδυναμία από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΚΑΙ το ΚΚΕ προσέτρεξε;

Όταν η αντιδικομματική πολυλογία έρχεται να συναντηθεί με το μηδενικό αντικυβερνητικό έργο, το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ είναι να χάνει τον αντίπαλο. Η αριστερά ή θα είναι ενοχλητική για το σύστημα προσπαθώντας να ενώσει όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, τον νεοφιλελευθερισμό, ή θα ιδρώνει για να εντείνει τον ενδοαριστερό εμφύλιο.

Η μόνη χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στην αριστερά που ενώνει, στην αριστερά που αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση, στην αριστερά που δεν χάνεται στις γενικόλογες αλήθειες, στην αριστερά που στοχεύει τον αντίπαλο και αγωνίζεται πραγματικά ενάντιά του. Στην πράξη και όχι στα λόγια… Κατά τα άλλα ο εκνευρισμός από την έντονα αντιδικομματική, αντικυβερνητική τοποθέτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλο και θα προκαλεί σύγχυση στον Περισσό. Και η σύγχυση οδηγεί στο πέταγμα λάσπης.