Χαιρετισμός της Σοφίας Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Αθηνών, στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το συνέδριό σας πραγματοποιείται στην πιο κρίσιμη στιγμή από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και μόνο το γεγονός της πολιτικής ιστορίας της ΚΟΕ, όπου το 1983 ξεκίνησε σα μια μικρή ομάδα με το όραμα να μετεξελιχθεί σε μια δυναμική οργάνωση της Αριστεράς και σήμερα αποτελεί δυναμικό και κινηματικό κομμάτι της Αριστεράς, αποδεικνύει την ώριμη δυνατότητα και την επιβεβλημένη αναγκαιότητα, η ΚΟΕ να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες του λαού μας για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και το ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό.

Σήμερα που οι συμπληγάδες του σάπιου πολιτικού συστήματος επιχειρούν να συνθλίψουν τον νούμερο ένα εχθρό των άνομων σχεδίων τους, το λαϊκό κίνημα, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στις εργασίες του συνεδρίου σας.

Είμαι βέβαιη ότι τα συμπεράσματά σας θα αποτελέσουν μια στιβαρή απάντηση στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του αγώνα του λαού μας, είμαι βέβαιη ότι τα συμπεράσματά σας θα συμβάλλουν στην πολιτική ενότητα της αριστεράς, είμαι βέβαιη ότι οι πολιτικές σας θέσεις θα συμβάλλουν στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισχυροποίηση του λαού μας.

Σε τούτους τους καιρούς κάθε δράση μας πρέπει να δικαιώνει το σημαντικότερο ποιοτικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας σχέσης, τη συντροφικότητα.

Τρέφουμε ο ένας τον άλλον και τρεφόμαστε ο ένας από τον άλλον.

Καλή επιτυχία!

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σοφία Σακοράφα