Χαιρετισμός του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,

Σκέφτομαι πως δεν έχει τόση σημασία ο χαιρετισμός μου προς το συνέδριό σας, όση σημασία αισθάνομαι ότι πράγματι έχει το ενδιαφέρον (το δικό μου, αλλά και όλων στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω), για τις αποφάσεις που θα πάρετε σε αυτό.

Συνέβη και άλλες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, η ετοιμότητα και η ωριμότητα των πολιτικών δυνάμεων να υπολείπεται της ταχύτητας των ιστορικών εξελίξεων, αναγκών και απαιτήσεων. Την ίδια πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, οι δυνάμεις της Αριστεράς. Είναι γι’ αυτό πολύ κρίσιμο το αίτημα να συνεισφέρουν «προστιθέμενη αξία» σε κοινούς τόπους και κοινούς στόχους οι επεξεργασίες όλων των δυνάμεων, «μικρών» και «μεγάλων», που συνθέτουν το αντιφατικό πολύ συχνά «σώμα» της Αριστεράς.

Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση οι επισημάνσεις του μέλους της ΚΟΕ, Γιώργου Παπαϊωάννου, στον Δρόμο της Αριστεράς, το προηγούμενο Σάββατο: «Το Συνέδριο της ΚΟΕ δεν πρόκειται να λύσει τα πάντα, δεν θα προσφέρει μια ψευδαίσθηση επάρκειας σε μια εποχή δύσκολη και αντιφατική. Θα είναι όμως ένα συνέδριο αυτογνωσίας και προσπάθειας ανταπόκρισης σε μια δύσκολη και ρευστή πραγματικότητα».

Εκτιμώ, τέλος, με βάση και όλα τα προηγούμενα ότι με τις δυσκολίες που υπάρχουν η προτεραιότητα της αλληλοκατανόησης και της συνεννόησης για την ενότητα είναι τα καλύτερα και πιο ώριμα «υλικά» για την αναζητούμενη προστιθέμενη αξία.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω το συνέδριό σας και με πραγματικό ενδιαφέρον περιμένω τις αποφάσεις σας.

Καλή επιτυχία.

 

Συντροφικά,

Θοδωρής Δρίτσας.