Μήνυμα της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζω την έναρξη των διαδικασιών του Συνεδρίου σας.

Δεν περιμένετε ν’ ακούσετε από εμένα, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά, ότι διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο με πολλούς κινδύνους, αλλά και πολλές ευκαιρίες τόσο για την Αριστερά όσο και για το λαϊκό κίνημα. Μπροστά μας ανοίγεται ένας δρόμος που θα φέρει μεγάλα βάσανα για τους εργαζομένους και για τον λαό, αλλά ταυτόχρονα και πολλές ευκαιρίες.

Σε λίγες μέρες θα δώσουμε την μάχη των εκλογών, των κρισιμότερων ίσως εκλογών της 20ετίας και είναι και αυτή μία ευκαιρία για εμάς. Η ενδυνάμωση της Αριστεράς, σ’ αυτές τις εκλογές και η ταυτόχρονη αποδυνάμωση των δυνάμεων του αστικού κατεστημένου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς διαμορφώνει τις συνθήκες της επόμενης μέρας για τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. Η ενίσχυση της Αριστεράς σ’ αυτές τις εκλογές σημαίνει ενίσχυση της υπόθεσης των εργαζομένων και δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια σε Τρόικα – ΔΝΤ και ντόπιο κατεστημένο να περάσουν τ’ αντιλαϊκά αντικοινωνικά μέτρα που επιδιώκουν.

Το όπλο μας και στις εκλογές είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη, αλλά και οι αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, όλου  του λαού  την προηγούμενη περίοδο ενάντια στην πολιτική της Μαύρης Συμμαχίας Τρόϊκας-ΔΝΤ – κυβέρνησης. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η οργή του λαού είναι αυτή που τους σέρνει σήμερα στις κάλπες.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ετούτες τις μέρες από την Αριστερά απαιτείται ωριμότητα, ενότητα, τόλμη και ριζοσπαστικότητα, για να γεννήθει στην κοινωνία η ελπίδα, για να μετατραπεί η οργή σε δύναμη και για να φτάσει ο αγώνας μέχρι τη νίκη.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις διεργασίες του Συνεδρίου σας!

 

Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ