ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΠΡΕΚΑΣΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤ-3, 08/09/2007

Σε παρουσία της στην τηλεόραση της ΕΤ-3 το Σάββατο 8/9/2007 στις 22:00, η Μαριάννα Μπρεκάση, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης και στέλεχος της ΚΟΕ μεταξύ άλλων δήλωσε:

 

Μαριάννα Μπρεκάση

Μαριάννα Μπρεκάση

«Όσα είπε ο κ.Καραμανλής απόψε τα έχουμε ξανακούσει. Το χειρότερο είναι ότι τα έχουμε ζήσει τρεισήμισι χρόνια και ο λαός έχει δοκιμάσει την αντιλαϊκή πολιτική στο πετσί του.

Το εκβιαστικό δίλημμα που ο κ.Καραμανλής έθεσε «ή εγώ ή το χάος» δείχνει πως βρίσκεται σε φόβο. Ότι δεν μπορεί και συνολικά πια ο δικομματισμός να πείθει, ότι υπάρχει πολύς κόσμος που σκέφτεται διαφορετικά, ότι υπάρχουν αναποφάσιστοι που θέλουν να εκφραστούν διαφορετικά. Το δίλημμα μπαίνει και ξαναμπαίνει ώστε  να γυρίσει και πάλι ο κόσμος στη λογική του διπολισμού.

Επειδή επιμένετε για το θέμα των κυβερνήσεων, ας το πω διαφορετικά. Να παραφράσω ότι είπε ο Αλέκος Αλαβάνος: Θέλουμε ισχυρές κυβερνήσεις. Φιλολαϊκές κυβερνήσεις. Που θα διπλασιάσουν για παράδειγμα μισθούς και συντάξεις φορολογώντας τα κέρδη των τραπεζών, το μεγάλο κεφάλαιο, περικόπτοντας τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς…

Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στα δύο μεγάλα κόμματα; Ούτε κατά διάνοια. Προς τι τότε οι εκκλήσεις για συνεργασία; Είμαστε στην άλλη όχθη, είμαστε αντίπαλοι»