ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 28/05/2008

Η κυβέρνηση και τα γνωστά παπαγαλάκια της εξαπολύουν νέα επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και τους πανεπιστημιακούς που αγωνίζονται για το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Στυλιανίδη υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να καταστρατηγήσει το σύνταγμα, επιτρέποντας την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, παρά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 16.
Παράλληλα ο μηχανισμός κυβερνητικών παρατρεχάμενων εξαπέλυσε νέα επίθεση για τις φοιτητικές μειοψηφίες που «με ακραίες ενέργειες υπονομεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο». Στήριξη στην κυβέρνηση έσπευσαν να προσφέρουν οι «χίλιοι» Πανεπιστημιακοί – υπερασπιστές της μεταρρύθμισης και πρώην συνομιλητές της Γιαννάκου, επιτιθέμενοι ανοικτά στο φοιτητικό κίνημα και την ΠΟΣΔΕΠ. Η αριστερά κυριαρχείται είτε από ένοχη σιωπή για τη συγκεκριμένη μάχη των πρυτανικών εκλογών (πλευρά εφαρμογής του νόμου πλαίσιο), είτε τμήματά της βγαίνουν ανοικτά και υπερασπίζονται την κυβερνητική επιλογή της καθολικής ψηφοφορίας.
Στις σημερινές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επιστρατεύτηκαν από την ΟΝΝΕΔ πληρωμένοι μπράβοι ώστε να διασφαλιστεί η "δημοκρατική", "καθολική" ψηφοφορία, την οποία μάλιστα θαυμάζει και αποδέχεται μέρος της αριστεράς. Δείτε το δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τα επεισόδια της 28/05/2008.
Δείτε το δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τις ακυρώσεις των πρυτανικών εκλογών στις 22/05/2008, την ανακοίνωση της ΚΟΕ για την τοποθέτηση της αριστεράς απέναντι στις πρυτανικές εκλογές και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και σχόλιο για την επίθεση του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ Σ.Μπαγιώργου ενάντια στην ΚΟΕ.
Δείτε επίσης την ανακοίνωση των Αριστερών Σχημάτων “5+ 1 λόγοι για να μπλοκάρουμε τις πρυτανικές εκλογές”.