ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, 16/05/2008

Το ασφυκτικό πλαίσιο για χιλιάδες νοικοκυριά συνεχώς σφίγγει. Η ακρίβεια καλπάζει με τις ευλογίες της κυβέρνησης, το ίδιο και οι κατασχέσεις λόγω οφειλών στις τράπεζες, οι οποίες καταγράφουν προκλητικά υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενες τοκογλυφικά την αδυναμία του λαού να ανταπεξέλθει ακόμη και στα στοιχειώδη. Οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του δικομματισμού, σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση ενός καταστροφικού συστήματος, προδιαγράφουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες για όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, που οδηγούνται σε αδιέξοδο και απόγνωση.

Το διατροφικό σκάνδαλο με το ορυκτέλαιο κάνει ακόμη πιο εμφανή την αδίστακτη φύση ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο. Και μετατρέπει την κυβέρνηση σε παθητικό παρατηρητή των πολυεθνικών και των εταιρειών που εμπλέκονται στο ακραίο αυτό σκάνδαλο, ελπίζοντας να κουκουλωθεί η υπόθεση με την αποπομπή του προέδρου του ΕΦΕΤ.

Τέλος σε αναβρασμό είναι η κατάσταση στην Παιδεία, με αφορμή τις πρυτανικές εκλογές. Η πραγματική αιτία δεν είναι άλλη από την ολομέτωπη επίθεση του υπουργού παιδείας στην δημόσια εκπαίδευση και την αμετανόητη υπεράσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων. Το μέτωπο που άνοιξε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κρύψει τις ανοικτές πληγές της ακρίβειας και της φτώχειας, θα κοστίσει στην ίδια. Δείτε ανακοίνωση των Αριστερών Σχημάτων Φοιτητών για τον νόμο πλαίσιο και τις πρυτανικές εκλογές και σχετικό δελτίο τύπου της ΚΟΕ.