ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 25/08/2007

Σε δήλωσή του στη ΝΕΤ, το Σάββατο 25/8 στις 10:30 ο Γιώργος Παπαϊωάννου, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α’ Αθήνας και στέλεχος της ΚΟΕ, τόνισε:


Γ.Παπαϊωάννου

Γ.Παπαϊωάννου

«Νιώθουμε βαθιά οδύνη για την καμένη γη και τους καμένους ανθρώπους. Νιώθουμε όμως και τεράστια οργή και αγανάκτηση. Η κυβέρνηση έσπευσε να μας προειδοποιήσει ότι πρέπει να σεβαστούμε τις ζωές που χάθηκαν και να επιβάλει κλίμα σιωπής για τις ευθύνες αυτής της τραγωδίας.

Σεβασμός στις ζωές που χάθηκαν, σημαίνει να αποδοθούν ευθύνες. Ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ που θέτει -εν μέσω πυρκαγιών από τα μέσα Αυγούστου- τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία των προεκλογικών της αναγκών. Χθες, την Παρασκευή ήταν πρωτόγνωρη η παράλυση και η έλλειψη συντονισμού.

Σκόπιμα η κυβέρνηση μας λέει ότι οποιαδήποτε κριτική στην έλλειψη οργάνωσης, προετοιμασίας και συντονισμού είναι απαξίωση των υπεράνθρωπων προσπαθειών χιλιάδων πυροσβεστών και λαού στη μάχη με τις φλόγες. Απαξίωση και συκοφάντηση των ηρωικών αυτών ανθρώπων που δίνουν τη ζωή τους, είναι η συνειδητή τους εγκατάλειψη, το καθεστώς μερικής απασχόλησης, η διατήρησή τους στην ομηρεία των συμβάσεων, τα χιλιάδες οργανικά κενά στην Πυροσβεστική.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να δικαιολογείται. Η δήλωση ότι «θα αποδοθούν ευθύνες» είναι υποκρισία αν θυμηθούμε το έγκλημα της Πάρνηθας, τις υποκλοπές, τις απαγωγές Πακιστανών, και ακόμη παλιότερα το ναυάγιο του Σάμινα ή τους θαμμένους από το σεισμό στη Ρικομέξ. Πάντα η κάθε κυβέρνηση στο όνομα του ότι είναι νωρίς, ή ότι πρέπει να σεβαστούμε τη μνήμη των θυμάτων, απέφευγε τη συζήτηση για τις ευθύνες της.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική της κοροϊδίας και του εμπαιγμού. Να πληρώσει τώρα η ένοχη κυβέρνηση, ο ένοχος δικομματισμός. Να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση του λαού για την καμένη γη και τους δεκάδες χαμένους συνανθρώπους μας».