Κάλεσμα της ΚΟΕ για την Απεργία της 23 Φεβρουαρίου

2011_02_15_afisa_koe_min

2011_02_15_afisa_koe_minΠάμε στο Σύνταγμα, μένουμε στο Σύνταγμα

Η απεργία στις 23/2 ξεπερνά τα όρια και τη σημασία μιας ακόμα γενικής απεργίας.

Μόλις πριν δέκα μέρες η τρόικα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στο σφυρί για 50 δις ώστε να ξεχρεώσει τις χρηματαγορές. Ακολούθησε η κακοπαιγμένη παράσταση της κυβέρνησης. Αφού ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε φαρδιά πλατιά την πλήρη παράδοση της χώρας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, κάνει τώρα ότι δυσφορεί για το βάναυσο τρόπο των δανειστών. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι υπόλογη για την οικονομική εξόντωση της κοινωνίας, για την βαρβαρότητα στην οποία καταδικάζει τον λαό και ειδικά τη νέα γενιά, για την μετατροπή της χώρας σε απόλυτη μπανανία των αγορών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζών. Ας έχει το στοιχειώδες θάρρος να υπερασπίσει την υπογραφή που έβαλε στο μνημόνιο.

Εδώ και μήνες υπάρχουν αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας βρίσκονται σε κινητοποίηση. Η Γενική Απεργία είναι μια σημαντική ευκαιρία να ενωθούν, να συνδεθούν, να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη οι επιμέρους αγώνες και κινητοποιήσεις: Η Κερατέα, οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες, το κίνημα της παιδείας ενάντια στις συγχωνεύσεις και την οικονομική ασφυξία των σχολείων, ο κόσμος της υγείας, το κίνημα «δεν πληρώνω». Παρόλη την κατασυκοφάντηση που δέχονται όσοι αγωνίζονται από τα κανάλια των εργολάβων και των τραπεζιτών, είναι σημαντική ένδειξη ότι κάτι κινείται πιο θαρρετά και πιο πλειοψηφικά.

Είναι ώρα να πούμε καθαρά και δυνατά ότι η αποτροπή των πολύ χειρότερων που κάθε μέρα και κάθε μήνα θα μας ανακοινώνουν οι κατοχικές δυνάμεις και οι τοποτηρητές τους, έχει σαν προϋπόθεση να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Επομένως η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου είναι πρώτα από όλα πολιτική απεργία που μπορεί και πρέπει να θέσει σαν κεντρικό αίτημα «να φύγουν κυβέρνηση – τρόικα».

Είναι σαφές ότι η διαδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης δεν πρέπει να είναι επανάληψη προηγούμενων γρήγορων διαδηλώσεων που είτε από επιλογή, είτε υπό την ασφυξία των χημικών αερίων δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά από τη Βουλή. Την Τετάρτη πρέπει να πάμε στο Σύνταγμα και να μείνουμε στο Σύνταγμα. Να μετατρέψουμε την απεργία σε μια πολύωρη αντικυβερνητική πολιορκία του Κοινοβουλίου που ψήφισε το μνημόνιο και επέβαλε την χρεοκοπία του εργαζόμενου λαού. Η λαϊκή αγανάκτηση δεν πρέπει να ξεσπάσει σαν μια ακόμα διαδήλωση, αλλά να μετατραπεί σε αποκλεισμό της Βουλής με χιλιάδες διαδηλωτές να απαιτούν: Φύγετε!

Οι σύντροφοι του Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, Μπεν Άλη και Μουμπάρακ δείχνουν τον δρόμο. Ο λαός της Τυνησίας και της Αιγύπτου δείχνει τον δρόμο. Οι πολύωρες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταχρίρ για τρεις βδομάδες με κεντρικό αίτημα το να φύγει το καθεστώς, δείχνει τον δρόμο.

Η ΚΟΕ θα στηρίξει την εμφάνιση του κινήματος «δεν πληρώνω» και καλεί συλλογικότητες, κινήσεις, σχήματα, επιτροπές, να διαδηλώσουν συγκροτώντας ένα μεγάλο μπλοκ.

Ταυτόχρονα καλεί δυνάμεις της αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος να υποστηρίξουν πολιτικά και πρακτικά τη μαζική και πολύωρη παραμονή στην πλατεία Συντάγματος.

Όλοι στην Απεργία της 23 Φλεβάρη

Να φύγουν κυβέρνηση – τρόικα

Για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική διέξοδο της χώρας