ΤΟ 2007 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

Το 2007 μέσα από την «Αριστερά!»

Η προηγούμενη χρονιά σημαδεύτηκα από τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, φέρνοντας στο προσκήνο ένα ελπιδοφόρο ναιολαιίστικο κίνημα αντίστασης στο νεοφιλελευθερισμό, το οποίο εκτός των άλλων ακύρωσε και την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση που προώθησε η κυβέρνηση Καραμανλή., ενώ ανάγκασε και το ΠΑΣΟΚ σε αναδίπλωση.

Σημαδεύτηκε, επίσης, από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν ολόκληρους νομούς με εμπρηστές τους υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού και της εμπορευματοποίησης των πάντων.

Ταυτόχρονα, η επίθεση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, υπό τις προσταγές της ΕΕ, επιταχύνθηκε, προκαλώντας πολλές κινητοποιήσεις και αντιστάσεις (σκόρπιες και μοναχικές είναι η αλήθεια). Η προηγούμενη χρονιά, τέλος, έκλεισε με μια μεγαλειώδη και ελπιδοφόρα κινητοποίηση εναντίον της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης.

Τέλος, οι εκλογές του Σεπτέμβρη ανέδειξαν τα όρια και την λρίση του δικομματισμού, αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η αριστερά.

Σε παγκόμιο επίπεδο, ο ιμπεριαλισμός κλιμάκωσε την επίθεσή του, οι πόλεμοι και οι ανατινάξεις ολόκληρων περιοχών του πλανήτη συνεχίστηκαν και η παγκόσμια οικονομική κρίση διαγράφει ένα ακόμα πιο επιθετικό από την πλευρά των ιμπεριαλιστών 2008.

Μέσα από τις σελίδες της «Αριστερά!» παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλα τα σημαντικά γεγονότα του 2007. Στηρίχτηκαν μικροί και μεγάλοι αγώνες και ήρθαν στο προσκήνιο πτυχές που επίτηδες κρύβονται. Και το 2008 θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποκαλυπτικά.

Γραφτείτε συνδρομητές, ενισχύστε την προσπάθειά μας, διαδώστε την «Αριστερά!».

Στο site www.koel.gr μπορείτε να βρείτε όλο το ευρετήριο των άρθρων που δημοσιεύθηκαν το 2007, καθώς και όλο το αρχείο της εφημερίδας «Αριστερά!».