Δελτίο Τύπου για το σχέδιο ξεπουλήματος της Ολυμπιακής, 18/09/2008

Οι μακροχρόνιες και φανατικές προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή και προσωπικά του ορκισμένου εχθρού του δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής (και ταυτόχρονα πολιτικού της προϊσταμένου!) Υπουργού Χατζηδάκη, κορυφώνονται.

Μετά τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τα λιμάνια, την ενέργεια, τους δρόμους και τα αεροδρόμια, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στην Ολυμπιακή, να παραδώσει ένα ακόμη δημόσιο αγαθό στο ιδιωτικό κεφάλαιο με τραγικές συνέπειες στις μεταφορές και στην ασφάλεια αλλά και στο μέλλον των χιλιάδων εργαζομένων της.

Οι διορισμένες από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ διοικήσεις και οι ίδιοι οι εκάστοτε υπουργοί, δούλεψαν ψυχρά και μεθοδικά εδώ και χρόνια για την απαξίωση, τη συκοφάντηση, τη χρέωση, τα ελλείμματα, τον τεμαχισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις φιλέτων και τελικά τον θάνατο της Ολυμπιακής.

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομική κρίση αποδεικνύεται η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία, η κυβέρνηση των γκόλντεν μπόις του νεοφιλελευθερισμού ξεπουλά τα πάντα, προσφέροντας υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αποτρέψει το φόρο αίματος που πληρώνουν συχνά πυκνά οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες μεταφορών, με τα τραγικά κενά ασφάλειας για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Προφανώς η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να κερδοσκοπήσουν τα ιδιωτικά κεφάλαια που ασύδοτα και μονοπωλιακά θα εκτινάξουν το κόστος των μεταφορών, θα καταδικάσουν την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό και τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής στην ανεργία ή στην αβεβαιότητα.

Το ευρωπαϊκού σχεδιασμού έγκλημα κατά της Ολυμπιακής δεν πρέπει να περάσει. Παλλαϊκή αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης Καραμανλή.