Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την απελευθέρωση των συλληφθέντων της διαδήλωσης, 17/12/2010

Ελεύθεροι και οι τελευταίοι 6 συλληφθέντες διαδηλωτές
Έκθετοι η «κυβέρνηση» της τρόικας και ο Παπουτσής

Σήμερα Παρασκευή 17/12 το μεσημέρι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι 6 συλληφθέντες της προχτεσινής μεγαλειώδους απεργιακής διαδήλωσης, την οποία επιχείρησε να διαλύσει η «κυβέρνηση» της τρόικας με όργανο την αστυνομία του Παπουτσή.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιώργου Μ., που συνελήφθη όταν ομάδες «Δίας» και «Δέλτα» έπεσαν με τις μηχανές τους, απρόκλητα και δολοφονικά, πάνω στο μπλοκ της κίνησης εργαζομένων Δικαίωμα: Στη διάρκεια του πρώτου σταδίου της ανάκρισης αποδείχτηκε με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα ότι αυτοί που επιτέθηκαν δεν ήταν οι διαδηλωτές, όπως ισχυρίζονται οι ψευδορκούντες αστυνομικοί, αλλά οι μηχανόβιοι ένστολοι υπάλληλοι του Παπουτσή. Επιπλέον κατέρρευσαν οι ψευδολογίες των αστυνομικών ότι ο συλληφθείς φορούσε μάσκα ή κουκούλα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας «Δέλτα» που επιτέθηκε στο Δικαίωμα θα δώσουν λόγο τόσο για τις στημένες κατηγορίες που προσπάθησαν να προσάψουν στον Γιώργο Μ., όσο και για την απρόκλητη και δολοφονική επίθεσή τους ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαίους που ασκούσαν και θα ασκούν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν – μέχρι να φύγει αυτή η κατοχική συμμορία. Η απελευθέρωση και των τελευταίων 6 συλληφθέντων αποτελεί μια μικρή μεν, αλλά πρώτη επιτυχία απέναντι στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της «κυβέρνησης» των υπαλλήλων της τρόικας, οι οποίοι επιχείρησαν με ένα όργιο απίστευτης τρομοκρατίας να φοβίσουν το λαό ώστε να μην ξαναβγεί στους δρόμους.

Να παραιτηθεί άμεσα ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ και νυν πρόεδρος των ΜΑΤ Παπουτσής που στήνει σκευωρίες και, με την εντολή του στην αστυνομία να βαράει στο ψαχνό, αναζητά νεκρό. Παρά τα ψέματα και την τρομοκρατία, η λαϊκή οργή δεν λυγίζει, και κάνει πιο επιτακτική παρά ποτέ την ενοποίηση όλων των αγώνων σε ένα κεντρικό πολιτικό στόχο: Να φύγει η καταστροφική και επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα «κυβέρνηση» των υπαλλήλων της τρόικας!