Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τις διαδηλώσεις της 15ης Δεκεμβρίου, 16/12/2010

Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού και η κυβέρνηση των μεταφραστών δεν μπορεί να το σταματήσει. Ξεχείλισε ο θυμός και η αγανάκτηση για την πιο άγρια πολιτική που έζησε ποτέ ο τόπος. Το υπηρετικό προσωπικό της Τρόικας υπερψήφισε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το νομοσχέδιο του εργασιακού μεσαίωνα.

Την επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΔΝΤ έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες νταήδες κρατικούς και παρακρατικούς, χτύπησε ανελέητα τη διαδήλωση, έκανε συλλήψεις με στημένες κατηγορίες, επιχείρησε να τρομοκρατήσει το λαό με γκλομπ, μηχανοκίνητες εφορμήσεις και χημικό πόλεμο, για να μην κατέβει ξανά στο δρόμο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε κοινωνική νομιμοποίηση. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μιλούν για χούντα έξω από κάθε όριο εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τους ανελέητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από άνδρες των ΜΑΤ, από μηχανόβιους αλήτες της ομάδας ΔΙΑΣ και από παρακρατικούς ασφαλίτες. Είναι ξυλοδαρμοί που ποτέ δεν θα γίνουν θέμα στα ΜΜΕ. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ και νυν πρόεδρος των ΜΑΤ, με την εμπρηστική συμπεριφορά του και με την εντολή του προς τις δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό, αναζητά νεκρό. Είναι προτιμότερο να παραιτηθεί άμεσα.

Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η λαϊκή οργή είναι τόσο μεγάλη που δεν λυγίζει και δεν υποχωρεί. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγώνες, οι απεργίες, οι επιμέρους κινητοποιήσεις να συναντηθούν σε έναν κεντρικό πολιτικό στόχο: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει.