Έφυγε ο σύντροφος Μηνάς Ζουριδάκης, 14/7/2009

2009_07_14_minas_zouridakis

2009_07_14_minas_zouridakisΟ σύντροφος Μηνάς Ζουριδάκης, μετά από πολύμηνη πάλη με τον καρκίνο, πέθανε στις 14 Ιουλίου.

Από πολύ νέος ο σ. Μηνάς εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και έως την τελευταία του πνοή δεν άλλαξε μυαλά, δεν άλλαξε πεποιθήσεις.

Μέσα από τις γραμμές του μαρξιστικού λενινιστικού κινήματος, από το ΑΜΕΕ, την ΟΜΛΕ, το ΚΚΕ(μ-λ), την Α/συνεχεια και την ΚΟΕ, ο σ. Μηνάς Ζουριδάκης αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της ανασύνταξης και της αναγέννησης του κομμουνιστικού κινήματος της Ελλάδας.

Σεμνός, απλός, καλός και αγαθός, αποτέλεσε υπόδειγμα αριστερού ανθρώπου, υπόδειγμα ανθρώπου που δεν είχε καμιά διπλότητα και υποκρισία. Όταν ο σ. Μηνάς μίλαγε για «τις βασικές αρχές του αριστερού κινήματος», το εννοούσε βαθιά και δεν ήταν λόγια για να περνάει η ώρα.

Η ΚΟΕ, όλα τα μέλη και στελέχη της, οι οργανώσεις της Κρήτης, βιώνουν βαριά απώλεια με το θάνατο του σ. Μηνά Ζουριδάκη. Γιατί γνωρίζουν πως άνθρωποι από τέτοια πάστα είναι σπάνιοι και δύσκολα ξαναπλάθονται.

Στη συντρόφισσά του Ειρήνη και στα δύο παιδιά του, τον Βαγγέλη και την Κατερίνα, όπως και σε όλους τους οικείους και συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Θα τον θυμόμαστε τον σύντροφο Μηνά και η μορφή του θα ζει ζεστή μέσα στις καρδιές μας!