14 μήνες φυλακή στους υπεύθυνους της “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”, του Δ.Π.

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τους υπεύθυνους της εταιρείας "Μαρίνα Ζέας Α.Ε." Σταύρο Κυριακούλη και Άγγελο Κόπιτσα για την καταστροφή του πρασίνου της πλατείας του Ναυτικού Μουσείου και την τοποθέτηση εμποδίων (μπάρες εισόδου) που απαγόρευαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη Ζέα. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το Φεβρουάριο του 2004 εκ μέρους των κατοίκων ο Θοδωρής Δρίτσας, τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν βουλευτής Α’ Πειραιά.

Τα παράνομα έργα ξεκίνησαν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, με την πλήρη ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι εργασίες διακόπηκαν και το δήθεν ολυμπιακό έργο της Ζέας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ χάρη στο τοπικό κίνημα πολιτών που αναπτύχθηκε γύρω από την Επιτροπή Κατοίκων Ζέας. Σήμερα, η "Μαρίνα Ζέας Α.Ε." δυστυχώς επανέρχεται επιχειρώντας να εκτελέσει νέες επεκτάσεις προβλητών με στόχο να μετατρέψει το Πασαλιμάνι σε λιμένα κρουαζιερόπλοιων. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας προκάλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο την ομόφωνη αντίδραση του νομαρχιακού συμβουλίου Πειραιά, το οποίο και την απέρριψε.

Δ.Π.