12 μήνες φυλακή στον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου για το MALL, του Ν.Τ.

Στις 19 Ιανουαρίου, στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, εκδικάστηκε η προσφυγή πολιτών εναντίον του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου (δήμαρχος επί κατασκευής του "The Mall") για τις παρανομίες, δικές του και άλλων εμπλεκομένων, στην οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου "The Mall".

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του πρώην δημάρχου ότι το "The Mall" ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του "The Mall", καθώς αναμένονται άλλες έξι, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. Λάτση και τον πρώην dήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη ο Δήμος Αμαρουσίου.

Ν.Τ.