ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΛΗ, 13/10/2007

Έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα 13/10/2007, ο αγωνιστής της αριστεράς και στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας Αντώνης Τσόκλης.

Αντώνης ΤσόκληςΟ σύντροφος Αντώνης γεννήθηκε στην κωμόπολη του Αμύνταιου της Φλώρινας το 1946. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ στα χρόνια 1966-1971 και έλαβε ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Εντάχθηκε στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και από τις γραμμές της ΠΕΣΠ και του ΚΚΕ(μ-λ) πήρε ενεργό μέρος σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες της μεταπολίτευσης. Στην δεκαετία του 80 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της πολιτικής οργάνωσης Α/συνεχεια και αργότερα της ΚΟΕ.

Διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο το 1979 στη Θράκη. Από το 1982 υπηρέτησε σε λύκεια της Ξάνθης. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια γραμματέας στην τοπική EΛME και συμμετείχε ενεργά και δραστήρια στο εκπαιδευτικό κίνημα. Δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες των εργαζομένων του Ν. Ξάνθης, και ανεξάρτητα, αλλά και ως μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ξάνθης.

Ήταν γνωστός στην Ξάνθη για τους κοινωνικούς αγώνες από την πλευρά πάντα της επαναστατικής αριστεράς, άνθρωπος ντόμπρος, λαϊκός, σταθερός, πρόσχαρος και αγαπητός από χιλιάδες ανθρώπους, μαθητές του, συντοπίτες του, φίλους του, συναδέλφους και συντρόφους του.

Από το 2006 ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ζούσε μόνιμα με την οικογένειά του στην Ξάνθη από το 1982. Ο σύντροφος Αντώνης άφησε πίσω του την σύζυγο του Ρίνα και την κόρη του Χαρά.

Τα μέλη και τα στελέχη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του συντρόφου Αντώνη και θα συνεχίσουν την συμμέτοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες ακολουθώντας το παράδειγμα του.