ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΑΣΟΥΝΑ, 12/10/2007

Σήμερα Παρασκευή, 12/10, το μεσημέρι, αντιπροσωπείες του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, της Αντιιμπεριαλιστικής Συνιστώσας και της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του ισπανικού κράτους στην Αθήνα.


Με πανό στα ελληνικά και τα βασκικά, καθώς και σημαίες του Φόρουμ και της Χώρας των Βάσκων, διαμαρτυρήθηκαν για το νέο κύμα καταστολής που εξαπέλυσαν οι ισπανικές αρχές και τις συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών του Μπατασούνα, του κόμματος της Πατριωτικής Αριστεράς. Θυροκόλλησαν επίσης το σχετικό ψήφισμα του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ (παρατίθεται πιο κάτω).

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν αυτή την εβδομάδα σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική (Χιλή, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Κολομβία, Αργεντινή) και στην Ευρώπη (Ιταλία, Ιρλανδία, Γαλλία). Εξάλλου στη Χώρα των Βάσκων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδηλώσεις και προγραμματίζονται νέες τις επόμενες μέρες, ενώ αλληλεγγύη εκδηλώνεται και σε άλλες περιφέρειες του ισπανικού κράτους (Καταλονία, Γαλικία, Μαδρίτη κλπ).

Δείτε σχετικό δελτίο τύπου της ΚΟΕ


Δείτε ανακοίνωση καταγγελίας του Συντονιστικού Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Κατεβάστε το αφισάκι για την παράσταση καταγγελίας (pdf)