Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την καταστολή και τη φασιστικοποίηση, 1/2/2011

Όχι στην καταστολή και τη φασιστικοποίηση

Το τελευταίο διάστημα εντείνεται η καταστολή και κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των μεταναστών. Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την αμέριστη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Σκοπός της επίθεσης είναι να φοβίσει την κοινωνία και να καταστείλει το ολοένα και διογκούμενο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι από την κυβέρνηση και τα. συνεργαζόμενα ΜΜΕ ανοίγει η συζήτηση περί «νομιμότητας» και «τάξης». Η κυβέρνηση, που κουρελιάζει το Σύνταγμα και απαξιώνει όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, με μια καλοστημένη επικοινωνιακή επιχείρηση θα προσπαθήσει να θέσει εκτός νόμου όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, όσους αγωνίζονται ενάντια στο Μνημόνιο, την τρόικα και τους υπηρέτες της.
Τα σχέδια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, η φάμπρικα ποινικών διώξεων που «στήθηκε» ενάντια σε όσους βρέθηκαν δίπλα στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών, ο απρόκλητος ξυλοδαρμός πολιτών από ομάδες ΔΙΑΣ και μονάδες των ΜΑΤ στην Καβάλα, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για συγκέντρωση φασιστών και ο αναίτιος ξυλοδαρμός του φοιτητή στην Τρίπολη κατά την διάρκεια ενός «περίεργου» αστυνομικού ελέγχου, αποτελούν μόνο τα τελευταία επεισόδια έντασης της κρατικής καταστολής.

Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού πρέπει να αντιτάξουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για να φύγει η Τρόικα και η κυβέρνηση, τον ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσει η καταστολή και η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας
Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια σε όσους είναι αλληλέγγυοι στους 300 απεργούς πείνας.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Το άσυλο ανήκει στο λαό
Μαζικός αγώνας ενάντια στην καταστολή και τη φασιστικοποίηση