ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, 10/9/2006

Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που έδωσαν μαζική και αγωνιστική απάντηση στις φιέστες που διοργανώνουν κυβέρνηση και αστικά επιτελεία επ΄ ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Η διαδήλωση της 9/9 δείχνει πως η κοινωνία διαισθάνεται τον κίνδυνο που αποτελεί για αυτήν και τις καταχτήσεις της ο νεοφιλελευθερισμός, και έχει τη διάθεση και την πρόθεση να τον σταματήσει. Η δυσαρέσκεια, αν μετασχηματιστεί σε μαζική πράξη και κίνηση, μπορεί να καταφέρει αποτελέσματα που καμιά κοινοβουλευτική «αντιπολίτευση» και παρέμβαση δεν μπορεί να πετύχει.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τη σιωπή που επέβαλε η κυβέρνηση και τα εξαρτημένα από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα ΜΜΕ σχετικά με τη μεγαλειώδη διαδήλωση. Για όλους αυτούς υπήρχαν μόνο οι λόγοι του Καραμανλή και τα μικροεπεισόδια.

Η Αριστερά (πολιτική και κοινωνική) οφείλει να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και να επιβάλει μια πολιτική γραμμή και κατεύθυνση αγωνιστική, ενωτική, μαζική, που πραγματικά να δημιουργεί προβλήματα και ρήγματα στην αστική πολιτική. Η μικροπολιτική, οι μικροφιλοδοξίες, οι μικροεμφύλιοι, οι μικροανταγωνισμοί κ.λπ. έχουν κουράσει και απογοητεύσει χιλιάδες ανθρώπους και έχουν βοηθήσει τον αστισμό και τον δικομματισμό στην επιβολή της πολιτικής του χωρίς πολλά–πολλά προβλήματα. Καιρός να ξεπεραστούν! Ο αριστερός πόλος κόντρα στον δικομματισμό είναι μια ανάγκη και μια μεγάλη επιθυμία του λαού της αριστεράς. Όπως ενδεικτικά φωνάχθηκε από διαδηλωτές:

«Ίδια η πολιτική ΠΑΣΟΚ και Δεξιάς

απάντηση ο πόλος της Αριστεράς»