ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, 10/04/2008

Η άνοδος της Αριστερής Ενότητας κατά 1700 περίπου ψήφους και 1,7% φτάνοντας τις 5.886 ψήφους αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη ότι η ενωτική ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να αλλάξει το τοπίο στα Πανεπιστήμια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πέφτουν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, χωρίς όμως να αιμορραγεί πραγματικά ο δικομματισμός. Είναι μικρή η εκλογική ζημιά (και κυρίως αυτή της ΔΑΠ) μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Η αιτία βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει ένα ρεύμα ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια, ο συνδικαλιστικός εκχυδαϊσμός, η απουσία πολιτικής και ιδεολογίας δημιουργούν ασφυκτικά πλαίσια και οι αλλαγές είναι απλά οριακές.

Κρίσιμο στοίχημα την επόμενη περίοδο είναι η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική. Ο αγώνας για να μην ισχύσει ο νόμος πλαίσιο και να μην εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός. Αλλά ακόμη περισσότερο για να αλλάξουν τα πράγματα στα Πανεπιστήμια, να υπάρξουν ορατές αλλαγές και ανατροπές στη φοιτητική καθημερινότητα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Αριστερής Ενότητας.

Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κατεβάστε το αρχείο Excel με τα αναλυτικά αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.