ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ… ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, 08/04/2008

Την Τετάρτη 9 Απρίλη οι δυνάμεις της ενωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς δίνουν τη μάχη των φοιτητικών εκλογών μέσα από την Αριστερή Ενότητα. Η Αριστερή Ενότητα είναι το ενωτικό αριστερό εγχείρημα που συγκροτήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο μετά το μεγάλο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και τον νόμο πλαίσιο.

Το στοίχημα των φοιτητικών εκλογών είναι να μεταφερθεί και μέσα στις σχολές το μήνυμα της στροφής προς τα αριστερά. Να δοθεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της. Να ενισχυθεί αποφασιστικά η ενωτική, αγωνιστική αριστερά.

Η Αριστερή Ενότητα δίνει τη μάχη των φοιτητικών εκλογών με κεντρικό σύνθημα «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το τοπίο – η αριστερά πρωταγωνιστεί». Καλεί σε δημοψήφισμα: «Υπέρ ή κατά στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης; Υπέρ ή κατά στον εσωτερικό κανονισμό-φασισμό; Υπέρ ή κατά να αλλάξει το τοπίο στην κοινωνία και στις σχολές; Υπέρ ή κατά μιας σύγχρονης ενωτικής, αγωνιστικής αριστεράς;» και καταλήγει: «Ας διαψεύσουμε όλους αυτούς που θέλουν τις φοιτητικές εκλογές ένα μεγάλο πανηγύρι. Ας τις μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα της νεολαίας! Σε μια δυνατή απάντηση προς την κυβέρνηση Καραμανλή».

Η Αριστερή Ενότητα δίνει τη μάχη των φοιτητικών εκλογών σε 138 συλλόγους ΑΕΙ (από 107 το 2007) και σε 46 συλλόγους ΤΕΙ (από 32 το 2007).

Τα Αριστερά Σχήματα συμμετέχουν στην Αριστερή Ενότητα, δίνοντας το παρόν σε 70 συλλόγους ΑΕΙ (από 55 το 2007) και σε 30 συλλόγους ΤΕΙ (από 19 το 2007), έχοντας περίπου 580 υποψήφιους φοιτητές και σπουδαστές στα ψηφοδέλτια της Αριστερής Ενότητας.

Δείτε εδώ την κεντρική ανακοίνωση των Αριστερών Σχημάτων μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. Δείτε (σε αρχείο Excel) τα αναλυτικά αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών του 2007.