Ερείπιο το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Παρακάτω δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα από την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, που έγινε την Τετάρτη 8/10, βλέποντας τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που χρονίζουν χωρίς να δίνεται λύση από τους υπεύθυνους, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία να προχωρήσει τη Δευτέρα 13/10, από την αρχή τις βάρδιας, σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου από τους γονείς του σχολείου μέχρι να δοθεί μια λύση. Από πέρσι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με έγγραφα και συναντήσεις να βρεθεί μια λύση όσον αφορά το σοβαρό πρόβλημα με τις τουαλέτες του σχολείου, που έχουν χαρακτηριστεί και από τη δημοτική αρχή "άθλιες και επικίνδυνες", και για το ζήτημα της στέγης, η οποία εχει υποστεί διάβρωση, με αποτέλεσμα να έχουν αχρηστευτεί ηλεκτρικοί πίνακες στον επάνω όροφο, η αίθουσα υπολογιστών να είναι σε άθλια κατάσταση, γεμάτη μούχλα και επικίνδυνη υγειονομικά για όποιον μπαίνει μέσα.(…)

Το καλοκαίρι πέρασε χωρίς να "πέσει μια πινελιά" στο σχολείο, μαθαίνουμε ότι η προγραμματική σύμβαση εχει επιστραφεί πίσω στο Δήμο και δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν. Επικοινωνούμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και μας λένε ότι μες στον Αύγουστο θα έρθουν να κάνουν ό,τι μπορούν, για τη στέγη τουλάχιστον, και βλέπουμε.

Μια βδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 5/9/2008, συγκαλείται σχολική επιτροπή όπου με πρόταση της προέδρου της σχολικής επιτροπής καλούμαστε να εγκρίνουμε μια προσφορά για να βάψουμε το σχολείο εξωτερικά, όπου είναι βρώμικο, κόστους 9.000 ευρώ!!!

Η πλειοψηφία της σχολικής επιτροπής αποφάσισε ότι το σχολείο έχει σοβαρότερα προβλήματα να λύσει και δεν είναι δυνατό να προσπαθούμε να κουκουλώσουμε το χάλι μας με ένα, για τη σχολική επιτροπή, απαράδεκτα μεγάλο ποσό, χρήματα με τα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλες δουλειές, πιο σοβαρές και πιο επείγουσες.

Αυτό που επακολούθησε ήταν να δεχτούν επίθεση προσωπική από τη δημοτική αρχή ο πρόεδρος του συλλόγου και η διευθύντρια του σχολείου για σκοπιμότητες και πολλά άλλα.

Στη γενική μας συνέλευση, προς το τέλος, μπήκε η αντιδήμαρχος κ. Γάτη (ήταν περαστική, μας είπε, και είδε κόσμο και μπήκε), η οποία, όταν άκουσε για κινητοποιήσεις του συλλόγου, δεν καταλάβαινε την αιτία, δηλώνοντάς μας ότι το σχολείο έχει χρήματα και μπορεί να κάνει ό,τι δουλειές θέλει μόνο του!!!

Δεν ξέρουμε αν οι ενέργειές της αυτές είναι και η απάντηση της δημοτικής αρχής στα αιτήματα του σχολείου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού πήγε η θέση για κοινό αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που κρατάει τα σχολεία ασυντήρητα και υποβαθμισμένα. (…)