Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για το 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας Resistance 2008, 18/06/2008


1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) διοργανώνει το 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας στις 11, 12 και 13 Ιούλη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ένα μεγάλο γεγονός που θα φέρει σε επαφή το ελληνικό κίνημα με τους αγώνες και τις αντιστάσεις που ξεδιπλώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για τρεις μέρες, δεκάδες αντιπροσωπείες απ’ όλες τις ηπείρους θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους, για ν’ ανταλλάξουν απόψεις, για να συντονίσουν τα βήματά τους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και το νεοφιλελευθερισμό. Θέλουμε το Resistance 2008 να γίνει ένας σημαντικός σταθμός που θα συμβάλλει στην υπόθεση των παγκόσμιων αντιστάσεων. Για να χτιστεί και να δυναμώσει μια Διεθνής Κοινότητα των Λαών που θα βάλει φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από: Βολιβία, Νεπάλ, Αϊτή, ΗΠΑ, Αργεντινή, Κούβα, Βενεζουέλα, Γαλλία, Πορτογαλία, Χώρα των Βάσκων, Νορβηγία, Ιταλία, Τουρκία, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Γερμανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κροατία, Αλβανία κ.ά.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους: Ojos de Brujo SoundSystem (Καταλονία), Fun – Da – Mental (Μ.Βρετανία), Ρόδες, Imam Baildi, Matisse, Μάρθα Φριντζήλα – Βασίλης Μαντζούκης κ.ά

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.resistancefestival.gr