Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1, του Ν.Ν.

O Ψωμιάδης θέλει Φόρμουλα 1

του Ν.Ν.

Στη Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα της ανεργίας, όπου τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όπου οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη σε μια σειρά χώρους, όπου οι όποιες επενδύσεις γίνονται έχουν ελάχιστη σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πίστα αγώνων Φόρμουλα Ένα.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα, ο Π. Ψωμιάδης σπεκουλάρισε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αποβιομηχάνιση, την έλλειψη μεγάλων αναπτυξιακών έργων, την αναγκαιότητα αύξησης των θέσεων εργασίας. Δεν παρέλειψε, φυσικά, να πετάξει το εθνικιστικό του δηλητήριο μιλώντας για όσους προκαλούν παραχαράζοντας την Iστορία, για την ανάγκη διεθνούς προβολής της Mακεδονίας, για την Kωνσταντινούπολη που έχει πίστα ενώ η Θεσσαλονίκη δεν έχει…

H ηγεσία της νομαρχίας –μαζί με αρκετούς δημάρχους της περιφέρειας– ξέρουν πολύ καλά κάνοντας μια τέτοια πρόταση ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει αρκετούς φιλάθλους, άρα «ρίχνουμε την πρόταση για πίστα και σίγουρα κερδίζουμε εντυπώσεις».

Aλλά, πέρα απ’ αυτό, ο Ψωμιάδης το λέει καθαρά: ο προσανατολισμός της ευρύτερης περιοχής είναι στις διάφορες «εξυπηρετήσεις»: Θεσσαλονίκη πύλη οικονομική, εμπορική, τουριστική –και γιατί όχι και στρατιωτική– προς τα Bαλκάνια, με αύξηση των δικτύων και των υποδομών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση αυτού του ρόλου και διάλυση του οτιδήποτε θυμίζει παραγωγική διαδικασία.