1ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΚΟΕ Καβάλας: 1.500 άτομα παρακολούθησαν το Φεστιβάλ, του Γ.Τ.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και Σάββατο 12-13/9 στο Πάρκο Φαλήρου το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΚΟΕ Καβάλας με μεγάλη επιτυχία, ζωντάνια, και με τη συμμετοχή 1.500 φίλων. Στο διήμερο πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, με θέμα "Φτώχεια, ανεργία και νέοι εργαζόμενοι" και "Πόλεμος στη Γεωργία". Ακόμη, έγιναν προβολές ταινιών με τη βοήθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Καβάλας, ενώ παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από το Free Gaza. Στο χώρο λειτουργούσαν εκθέσεις γελοιογραφίας, πολιτικού κόμικς και φωτογραφίας, ενώ παρούσες με υλικά τους ήταν οικολογικές κινήσεις, εργατικές και φοιτητικές παρατάξεις. Για την ψυχαγωγία των μικρότερων και την απρόσκοπτη παρακολούθηση του φεστιβάλ από τους γονείς τους, υπήρχε και παιδότοπος. Την προσοχή, φυσικά, των περισσότερων απέσπασαν οι συναυλίες. Τέσσερα μαθητικά συγκροτήματα εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ, καθώς και τοπικά σχήματα με τη συμμετοχή του Θαν. Γκαϊφύλια και του Αργ. Μπακιρτζή.

Κινηθήκαμε με πνεύμα πλατιάς απεύθυνσης, ζητώντας από δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές συλλογικότητες, σωματεία, ομάδες δράσης (πολλοί βέβαια αρνήθηκαν, με αστείες δικαιολογίες), αλλά και από πολλούς ανένταχτους, να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του πιο μεγάλου και πολυθεματικού φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας στην Καβάλα. Ήταν για εμάς πολύ σημαντικό να μην είναι "μία από τα ίδια", αλλά αντίθετα να είναι ανοιχτό στις ανησυχίες του κόσμου, στη διαφορετικότητα και στον πλούτο που γεννά η πραγματικότητα, κι ακόμα να είναι πολιτικό αλλά και οικονομικά ανεξάρτητο από κάθε χορηγό, αντιεμπορευματικό, στηριγμένο αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου και στην αφιλοκερδή συμμετοχή των συγκροτημάτων.

Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι από το φεστιβάλ, αλλά και περισσότερο υπεύθυνοι για την κίνησή μας το επόμενο διάστημα. Είναι πλέον εμφανές στον καθένα ότι στην Αριστερά αναλογούν περισσότεροι άνθρωποι αλλά και ευθύνες για το ποιες πρωτοβουλίες παίρνει και πώς τις πραγματοποιεί. Ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια και "προς τα αριστερά", δεν τον εκφράζει το σημερινό νεοφιλελεύθερο σύστημα. Δεν τον εκφράζει όμως ούτε μια κλειστοφοβική, αρτηριοσκληρωτική αριστερά ή το μιντιακό και καθωσπρεπικό της κομμάτι. Περισσότερες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με μαζική απεύθυνση και περισσότερη τόλμη, αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα!

Γ.Τ.