Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα, 09/12/2008

Με οδυνηρή έκπληξη ακούσαμε τις θλιβερές σημερινές δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Παπαρήγα και το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ, ο Ριζοσπάστης, επαναλαμβάνουν όσα ακούγονται, τις τελευταίες μέρες από τις πλέον ακραίες φωνές του κυβερνητικού στρατοπέδου, της ακροδεξιάς και καθεστωτικών κύκλων. Αντί να στρέφουν τα πυρά της κριτικής τους στην κυβέρνηση, συμπαρατάσσονται μαζί της στη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συνεργούν έτσι στην προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν πολύτιμο άλλοθι στην κυβέρνηση και την πολιτική της, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν υιοθετήσαμε τέτοιες πρακτικές και ότι όλες τις δυνάμεις μας τις εξαντλούμε για την ενίσχυση ενός μαζικού και ενωτικού κινήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, πιστεύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκρηξη της νεολαίας, η οποία έχει βαθιές κοινωνικές αιτίες. Τις αιτίες αυτές, δηλαδή, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των κυβερνήσεων που οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι λογικό η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να κρύψουν τις αιτίες και τις ευθύνες τους πίσω από τις σπασμένες βιτρίνες και τις φωτιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει στην ανάδειξη της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης της ΝΔ και του δικομματισμού. Το ΚΚΕ επέλεξε, όχι μόνο να συγκαλύψει αυτές τις ευθύνες, αλλά να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του αυτή στάση αγγίζει πλέον τα όρια της προβοκάτσιας.