Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για τις σημερινές διαδηλώσεις και τον θάνατο των τριών εργαζόμενων, 05/05/2010

2010_05_05_diadilosi

2010_05_05_diadilosiΗ ΚΟΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΔΝΤ για την πολιτική εξόντωσης της κοινωνίας και το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε. Ο θάνατος των τριών εργαζόμενων από ενέργειες απόλυτα καταδικαστέες, γεννά οργή και θλίψη που προστίθενται στον θυμό και στην αγανάκτηση που νιώθει όλη η κοινωνία για την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτή η κυνική κυβέρνηση, με τη συγχορδία των σύγχρονων ΥΕΝΕΔ, δεν διστάζει να χρεώνει εμμέσως τους θανάτους των τριών εργαζόμενων στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, στο μαζικό κίνημα, στην αντίσταση και τον αγώνα της αριστεράς. Ο Παπανδρέου προσωπικά, με τα μέτρα που παίρνει, πυροδοτεί την ένταση και τη βία. Όσες δικαιολογίες κι αν εφεύρει στη Βουλή, όσες εκκλήσεις συναίνεσης κι αν κάνει, καταγράφεται στην ιστορία σαν ο νεκροθάφτης του ελληνικού λαού.

Η Αθήνα και όλες οι πόλεις βούλιαξαν από το λαό που δεν αντέχει άλλο. Ο λαός ζητά να λογοδοτήσει ο Παπανδρέου και όσοι θα ψηφίσουν την μετατροπή της κοινωνίας σε ανθρώπινη χωματερή. Να λογοδοτήσουν όσοι παρέδωσαν τη χώρα και τον λαό της στις ύαινες του κεφαλαίου και των αγορών. Να λογοδοτήσουν όσοι εξαπάτησαν ανοικτά τον λαό. Να λογοδοτήσουν όσοι τη μια ώρα λένε ότι συμπάσχουν με τον λαό, και την άλλη ώρα τον καταδικάζουν στην εξόντωση.

Να λογοδοτήσει ο Υπουργός Καταστολής που μετέτρεψε την Αθήνα σε θάλαμο αερίων και χτύπησε αναίτια διαδηλωτές μαζικών μπλοκ στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία έκανε τα πάντα για να διαλύσει μια από τις μεγαλύτερες πορείες της μεταπολίτευσης.

Να λογοδοτήσει επίσης ο αυτόκλητος εθνοσωτήρας, τηλεαστέρας επιχειρηματίας, που την ημέρα της γενικής απεργίας κράτησε το συγκεκριμένο υποκατάστημα ανοικτό, γνωρίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο για τους εργαζόμενους. Προφανώς η ανθρώπινη ζωή κοστίζει για το κεφάλαιο πολύ λιγότερο από τον ημερήσιο τζίρο ενός υποκαταστήματος.

Η συντονισμένη επιχείρηση κυβέρνησης – ΛΑΟΣ – ΝΔ να χρησιμοποιήσουν τον θάνατο των τριών εργαζόμενων για να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας, πρέπει να βρει απάντηση. Η οργή και η απόγνωση της κοινωνίας θα στείλει στον αγύριστο τους φοβισμένους πρωθυπουργεύοντες και τον κάθε βουλευτή που θα ψηφίσει αύριο βράδυ τον αργό θάνατο του ελληνικού λαού.

Όλοι αύριο βράδυ σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Σε κάθε πόλη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση των μέτρων ΔΝΤ – ΕΕ.