Υπό κατάρρευση το Παιδαγωγικό ΑΠΘ, του Α.Κ.

Πρωτοφανείς τριτοκοσμικές συνθήκες αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΠΘ, καθώς λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων (αλλά και διδακτικού προσωπικού) αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ακόμα και όρθιοι.

Οι φοιτητές του τμήματος, πάνω από 500, βλέπουν τα εργαστήριά τους να ακυρώνονται ή να υπολειτουργούν, ενώ συχνά αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές έξω από τις αίθουσες για να βρουν χώρο – όχι βέβαια για να καθίσουν, αλλά απλώς για να σταθούν. Για τη διδασκαλία των πάνω από 2.000 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και μετεκπαιδευομένων εκπαιδευτικών, το τμήμα διαθέτει μόλις 27 μέλη ΔΕΠ και… μισή θέση ειδικού επιστήμονα με το ΠΔ 407/80. Είναι φανερό πως το τμήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Στην ήδη απελπιστική κατάσταση έρχεται να προστεθεί η έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς το τμήμα διαθέτει μόνο ένα αμφιθέατρο και ελάχιστες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ ακόμα δεν έχει ανατεθεί η μελέτη για την επέκταση του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής. Το διοικητικό συμβούλιο, με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, κοινοποίησε το πρόβλημα απαιτώντας άμεση λύση, ενώ η Γενική Συνέλευση είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές Οκτώβρη η σχολή να παραμείνει κλειστή, μιας και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφοίτησης των φοιτητών…

Α.Κ.