Το συνεχιζόμενο κλείσιμο του περάσματος της Ράφα, από την Αίγυπτο, αποτελεί έγκλημα εις βάρος του πολιορκημένου μας λαού

Το PFLP έχει καλέσει την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, άμεσα, χωρίς όρους και μόνιμα για να μπορούν να περάσουν άνθρωποι, αγαθά, ιατρικές προμήθειες, βοήθεια και τρόφιμα για το λαό μας. Δηλώνουμε πως το αιγυπτιακό καθεστώς είναι συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται, καθώς λειτουργεί εκ μέρους του εχθρού με το να συμμετέχει σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιορκία παρά την αντίθετη θέληση του Αιγυπτιακού λαού, των αραβικών λαών και όλων των λαών του κόσμου.

Η συμμετοχή και η συνενοχή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης δεν άρχισε τις τελευταίες τέσσερις μέρες των ισραηλινών σφαγών και επιθέσεων ενάντια στο λαό μας, αλλά συνεχίζεται από το 2007. Η στάση της αιγυπτιακής κυβέρνησης είναι αντίθετες σε όλες τις αρχές του ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βασικής ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και βοηθά ευθέως τον ισραηλινό κατακτητή να σκορπά το θάνατο και την καταστροφή στο λαό μας καθώς τον απομονώνει σε μια ανοιχτή φυλακή.

Το αιγυπτιακό καθεστώς έχει αποπειραθεί κατ’ επανάληψη να θέσει όρους στο λαό μας, εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησία και των δημοκρατικών μας επιλογών. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο πέρασμα της Ράφα είναι η μόνη γραμμή ζωής που μας συνδέει με τον αραβικό κόσμο, και ότι είμαστε περικυκλωμένοι από παντού, πολιορκημένοι από ξηράς και θαλάσσης από τον ισραηλινό κατακτητή. Παρ’ όλα αυτά έχει επιλέξει την πλευρά του κατακτητή παρά τα τις τρομακτικές σφαγές, τη δολοφονία εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων, κρατώντας το πέρασμα κλειστό παρά την ξεκάθαρη απαίτηση του παλαιστινιακού λαού και τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων του αιγυπτιακού λαού σε διαδηλώσεις που ζητούν την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και το άνοιγμα του περάσματος.

Ο παλαιστινιακός και ο αιγυπτιακός λαός έχουν κι άλλη φορά γκρεμίσει το σύνορο αυτό παρά την πολιορκία και τη συνενοχή με την κατοχή, και αν η κυβέρνηση δεν ανοίξει το πέρασμα, θα το κάνει ακόμα μια φορά ο λαός αντί γι’ αυτούς.

Το PFLP καλεί τους λαούς όλου του κόσμου να διαδηλώσουν στις αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία παντού. Να απαιτήσουν το άμεσο, χωρίς όρους και μόνιμο άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα. Σε πόλεις στην αραβική πατρίδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί περικύκλωσαν σα αιγυπτιακά προξενεία και τις πρεσβείες απαιτώντας την άμεση δράση υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού, το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, και τον τερματισμό της συνέργιας της επίσημης Αιγύπτου στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματά της.  

Η ιστορία δεν θα ξεχάσει, δεν θα συγχωρήσεις. Ούτε κι εμείς. Νίκη για το λαό μας! Νίκη για την αντίσταση! Ντροπή στα αραβικά καθεστώτα! Ντροπή στον αιγυπτιακό λαό!

Θα βγούμε νικητές από τις σφαγές του εχθρού!

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=egypts-continuation-closure-rafah-crossing-crime-a