tale quale – Αντιλαϊκή σύγκλιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μέτωπα

Βρισκόμαστε μπροστά σε ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα, εσωτερικά και διεθνή, κι αυτό που διαπιστώνει σχεδόν κάθε σκεπτόμενος πολίτης είναι, πόσο μοιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, Στις διάφορες δημοσκοπήσεις καταγράφεται ένα 65% περίπου, που θεωρεί ότι όποιο από τα δύο κόμματα κι αν κυβερνά τα πράγματα θα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Ορίστε η σύγκλιση:

1. Εχθρική στάση απέναντι στη νεολαιίστικη εξέγερση και στις κινητοποιήσεις

Όπως γράφουμε αναλυτικά σε άλλη στήλη η μεν ΝΔ ανέλαβε ως συνολικός εκφραστής της αστικής τάξης την επιβολή "του νόμου και της τάξης", το δε ΠΑΣΟΚ όχι μόνον δεν στήριξε πουθενά την εξέγερση αλλά παρείχε ουσιαστικότατη κάλυψη στην κυβέρνηση Καραμανλή. (βλ σελ. 23).

2. Νομιμοποίηση της σφαγής στη Γάζα

Με την τακτική των ίσων αποστάσεων από θύτη και θύμα τοποθετήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Γ Παπανδρέου για τη σφαγή στη Γάζα. Εξίσου υπεύθυνο το σιωνιστικό κράτος με τη Χαμάς. Ο δικομματισμός ευθυγραμμίζεται με την εγκληματική κοινή στάση Μπους και Ε.Ε. και την ανοχή στη γενοκτονική στρατηγική του Ισραήλ.

"Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν άμεσα όλες οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία. Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών", δήλωνε ο Γ Παπανδρέου στις 4 Γενάρη, ενώ μαινόταν η σφαγή.

Καμώνεται δήθεν ο Γ Παπανδρέου τον ευαίσθητο πρόεδρο της Σοσιαλιστική Διεθνούς, αλλά ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είναι αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σαν πολύ δεν πάει η κοροϊδία…

3. Προκλητική συγκάλυψη για την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Με συνεργούς κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΓΣΕΕ και ΜΜΕ επιχειρείται να "θαφτεί" το σημαντικότατο αυτό γεγονός. Όλοι θέλουν να διατηρείται η άγρια εκμετάλλευση του πιο αδύναμου κομματιού του σύγχρονου προλεταριάτου. Για το θεαθήναι έκανε κάποιες ενέργειες το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες του, μια και αυτό ψήφισε τους νόμους για την ελαστική εργασία, για την ενοικίαση των εργαζομένων και άφησε ασύδοτη την εργοδοσία. Ακόμη, στελέχη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη -όπως στέλεχος του ήταν και ο εργοδότης της Κούνεβα.

4. Ακύρωση της αργίας της Κυριακής

Ακόμη και τον ακροδεξιό Ψωμιάδη ξεπέρασαν σε θράσος και αντεργατικό μένος τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. "Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να λάβει και να εφαρμόσει μια καθαρή πολιτική απόφαση ώστε να λειτουργήσει η αγορά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως οι οικονομικές συνθήκες, οι έμποροι, οι καταναλωτές, η ίδια η κοινή λογική υπαγορεύουν" δήλωνε ο "τρομοκράτης των εργαζομένων" Μιχ Χρυσοχοϊδης.. Την τελική άδεια για να ανοίξουν τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου στην Αθήνα την έδωσε ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ Γ Σγουρός.