ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσεις της Γραμματείας

Σε δύο συνεδριάσεις της Γραμματείας με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αφού έγινε εκτενής συζήτηση για το νέο πολιτικό σκηνικό (παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου), πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό, τη συγκρότηση και παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Η συζήτηση και ο προβληματισμός ήταν ιδιαίτερα πλούσιος, και φάνηκε η ανάγκη να ανοίξει μια πιο διεξοδική συζήτηση σε ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, την ίδια στιγμή που πρέπει να ενταθεί μια εξωστρεφής παρουσία του στα μικρά και μεγάλα ζητήματα, στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη σαφήνειας και διακριτότητας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με έμφαση στην αντικυβερνητική, αντιδικομματική, αριστερή φυσιογνωμία του.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι ακόλουθες:

  1. Θα κυκλοφορήσει αφίσα με ένα κεντρικό σύνθημα (Αλλάζουμε το τοπίο – Για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία ή κάτι παρόμοιο).
  2. Συγκαλείται το Σάββατο 11/10, ώρα 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, ευρεία σύσκεψη της Γραμματείας με συμμετοχή από τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα "Προϋπολογισμός και δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ".
  3. Με βάση εισήγηση για τις πολιτικές εξελίξεις που θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση (Δευτέρα 6/10), ξεκινάει διαδικασία συζήτησης σε όλες τις τοπικές και κλαδικές του ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Σύγκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής με θέματα "1. Ευρώπη (διακήρυξη, θέσεις, κεντρική συνθηματολογία) και ευρωεκλογές, 2. Πορεία της προγραμματικής δουλειάς".

Ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως τονίζεται στην απόφαση– πρέπει να αποκτήσει μια αναγκαία συγκρότηση και λειτουργία, καθώς και να αποκτήσει ένα πρόγραμμα-σχέδιο δραστηριοτήτων γύρω από κεντρικά θέματα: ακρίβεια – εισόδημα – παιδεία – σημαντικά τοπικά προβλήματα κ.λπ. Παράλληλα, γίνονται οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες των επιτροπών που έχουν ήδη συγκροτηθεί (πρόγραμμα, Ευρώπη, οργανωτικό, οικονομικό, εργατική πολιτική).