Σύντομες ειδήσεις

Εργατικό "ατύχημα" με δύο νεκρούς στα Χανιά

Το τελευταίο τους μεροκάματο έκαναν δυο αλλοδαποί εργάτες στα Χανιά. Βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα, ενώ εργάζονταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στη Χαλέπα Χανίων. Οι δύο αλλοδαποί, ένας Σύριος 22 ετών κι ένας Αιγύπτιος 23 ετών, τοποθετούσαν σίδερα σε ταράτσα στο δεύτερο όροφο οικοδομής. Κάποια στιγμή, ο 22χρονος ακούμπησε ένα από τα σίδερα σε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που βρισκόταν στην άκρη της οικοδομής. Το ρεύμα διαπέρασε όλο του το σώμα. Ο συνάδελφός του έτρεξε να τον βοηθήσει, αλλά, πιάνοντάς τον, χτυπήθηκε κι αυτός από το ρεύμα. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι δύο εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ήταν όμως πολύ αργά. Η αστυνομία το μεσημέρι προχώρησε στη σύλληψη του υπεύθυνου εργολάβου. Ο θάνατος των δύο αλλοδαπών εργατών έρχεται να προστεθεί στο θάνατο ενός εργάτη από το Σουδάν, που καταπλακώθηκε από κλαρκ στο χώρο εργασίας του, στο Λιμάνι Καστελλίου, λίγους μήνες πριν, όπου κανένας "αρμόδιος" δεν καταλόγισε καμία ευθύνη σε κανέναν…

Πηγή: athens.indymedia.org


Πειραιάς 22/7, ώρα 8.30 π.μ.

Ποτέ πια φασισμός!

Το ιστιοφόρο "Εσμεράλντα" έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, και μάλιστα (όχι τυχαία) πίσω από το κεντρικό λιμεναρχείο, χωρίς φασαρία. Στην (ανεπίσημη;) τελετή άφιξης, στην οποία παρευρέθη η πρέσβειρα της Χιλής κα Σοφία Πρατς, σίγουρα ναύτες και αξιωματικοί θα ένιωσαν τουλάχιστον άβολα από την ξαφνική παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που άπλωσαν πανό μπροστά τους με τη φράση "Όχι στα βασανιστήρια στο Εσμεράλντα". Οι διαδηλωτές, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο χιλιανό λαό, κατήγγειλαν ότι το πλοίο ήταν χώρος βασανιστηρίων και δολοφονιών εκατοντάδων αγωνιστών του χιλιανού λαού στην περίοδο της χούντας του Πινοσέτ.

Η πρέσβειρα της Χιλής, κόρη του δημοκράτη στρατηγού Πρατς (διατέλεσε Αρχηγός Στρατού και Αντιπρόεδρος της Χιλής επί Αλιέντε), όταν κατέβηκε από το πλοίο ήρθε προς την πλευρά των ακτιβιστών και μέσα από κιγκλίδωμα είπε με φανερή συγκίνηση: "Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ, η μνήμη είναι ζωντανή".

Υστερόγραφο: Οι γονείς της κας Πρατς βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους πραξικοπηματίες στο κολαστήριο του "Εσμεράλντα".

Γ.Μ.


Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Ένα ακόμα βήμα για την καταστροφή του Πάρκου Γουδή

Ολοκληρώθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, που προβλέπει την παραπέρα τσιμεντοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, με την προσθήκη επιπλέον 28.000 τ.μ. κτιρίων για την ανέγερση "Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας" (και με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ). Ουσιαστικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημ. Τάξης κ. Παυλόπουλος, πρόκειται για το νέο Διοικητήριο της Αστυνομίας. Μετά τις πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό, είναι εγκληματικό να χωροθετούνται νέα κτίρια στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου, παρακάμπτοντας τους πολίτες, την Υπερνομαρχία, επιστημονικούς φορείς (ΕΜΠ, ΤΕΕ κ.ά.), το ΥΠΕΧΩΔΕ, ακόμη και την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής! Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη ούτε αυτή ούτε οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση, και θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης του λαού της Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα.