Συλλυπητήριο Μήνυμα

2013 11 26 preve

2013 11 26 preve«Σήμερα η αμαρτωλότητα έχει φτάσει στο απόγειό της, και ίσως υπάρχουν πια οι κοινωνικές προϋποθέσεις για να μπορέσει να γεννηθεί μια νέα μορφή συνείδησης. Εγώ σίγουρα δεν θα τη γνωρίσω – είναι όμως πολύ πιθανό οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες όχι μόνο να τη γνωρίσουν, αλλά και να είναι οι πρωταγωνιστές της.» (Κονστάντσο Πρέβε)

Πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Κοστάντσο Πρέβε, ενός εξαίρετου ανθρώπου, διανοητή, φιλόσοφου και κομμουνιστή. Με ρίζες ιταλικές και αρμένικες-πολίτικες, εκτός από την Ιταλία σπούδασε και έζησε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και στη Γαλλία.
Βαθύς γνώστης της φιλοσοφίας, όλη τη ζωή του τη σημάδεψε το Ασίγαστο Πάθος του για το μαρξισμό και τον κομμουνισμό. Όντας πάντα πνεύμα ανήσυχο, είχε κατά καιρούς αναπτύξει απόψεις που ξάφνιασαν πολλούς και θεωρήθηκαν αιρετικές.
Χειριζόταν με ευχέρεια έξι γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και τα ελληνικά. Γνώριζε πολύ καλά την ελληνική ιστορία και πολιτική ζωή. Πήρε εξάλλου μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα, που την αισθανόταν τόπο του και ήταν πραγματικός φίλος της.
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΕ απευθύνει, εκ μέρους ολόκληρης της οργάνωσης, θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του Κοστάντσο Πρέβε. Θα τον θυμόμαστε ακριβώς για το ασίγαστο πάθος του για τον κομμουνισμό.

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 2013
ΚΟΕ, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων