Επιτυχία της Επιτροπής Ακρίβεια-STOP: Πάγωμα των τελών στο Δήμο Συκεών

Το πάγωμα των δημοτικών τελών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Συκεών μετά από άκρως επιτυχημένη δράση της επιτροπής "Ακρίβεια-STOP".

Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στο κάλεσμα της επιτροπής για κινητοποίηση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν τον τόνο με πλακάτ, με πανό καθώς και με συνθήματα όπως "επιτροπές παντού – αντίσταση λαού", "ρίξτε τα τέλη τα δημοτικά – δεν αντέχουμε άλλα κερατιάτικα".

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου μίλησε και ο Θανάσης Κουτσούλας, μέλος της επιτροπής "Ακρίβεια-STOP", εστιάζοντας στο ότι ο Δήμος Συκεών είναι ο τέταρτος πιο ακριβός δήμος του Νομού Θεσσαλονίκης και έχει τέλη που δεν αντιστοιχούν σε καμιά περίπτωση σε μια λαϊκή συνοικία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. "Ζητάμε όχι να αυξηθούν, αλλά να μειωθούν τα δημοτικά τέλη" είπε κλείνοντας το μέλος της επιτροπής.

Η συνεδρίαση διακόπηκε έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες της επιτροπής, όταν στην εισηγητική τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει έμμεσα την αύξηση των δημοτικών τελών. Οι αναφορές στο ότι μόνο με μια πολιτική ανακύκλωσης όπως αυτή των χωρών της Βόρειας Ευρώπης θα επιτευχθεί μείωση των σκουπιδιών και του κόστους αποκομιδής, άρα μόνο τότε θα υπάρχει δυνατότητα ελάφρυνσης στα δημοτικά τέλη, προκάλεσε την οργή των δημοτών.

Στην επανέναρξη της διαδικασίας ο δήμαρχος αναγκάστηκε να εισηγηθεί πάγωμα των δημοτικών τελών. Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι δημότες, με ικανοποίηση για την επιτυχία της δράσης μας, φώναξαν το σύνθημα "στο Δήμο Συκεών ήταν μία νίκη – επιτροπές σε όλη τη Θεσσαλονίκη". Η νίκη αυτή της επιτροπής Συκεών ήταν πολύ σημαντική. Όχι μόνο γιατί έγινε κατορθωτό να παγώσουν τα δημοτικά τέλη στον τοπικό δήμο αλλά και γιατί αυτή η νίκη έδειξε ότι μπορούμε να έχουμε νίκες. Και το μπορούμε όταν παλεύουμε με συλλογικό τρόπο, όταν έχουμε στόχους, όταν έχουμε σχέδιο. Και αυτό είναι απαραίτητο από εδώ και πέρα για τις μάχες που έρχονται.