ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πληρώσουν για το έγκλημα της Πάρνηθας

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 8 Ιούλη στις 19.00 στο Σύνταγμα

Φταίει το κακό το ριζικό μας που κάηκε ο μοναδικός πνεύμονας που είχε απομείνει στην Αττική; Φταίει η μαύρη μας η μοίρα που όλη η Ελλάδα έχει λαμπαδιάσει; Αυτό τολμούν να υπονοούν οι φωστήρες της κυβέρνησης Καραμανλή. «Εμείς είχαμε προετοιμαστεί» (τι θράσος!), «φταίει ο τάδε υπάλληλος της ΔΕΗ, ο δείνα πυροσβέστης»… οποιοσδήποτε δηλαδή εκτός από αυτούς που:

1. Δίνουν το σύνθημα για το πάρτι με την απόπειρα αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος και την ψήφιση των δασοκτόνων νόμων και «ρυθμίσεων». 

2. Σπαταλούν τα λεφτά μας στα F-16 και στους Ράμπο του Πολύδωρα, αρκούμενοι σε προϊστορικά πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που αν πετάξουν μια ακόμη φορά θα ξεμείνουν από ανταλλακτικά – αν δεν πέσουν. 

3. Διέλυσαν την πυροσβεστική και τους δασοπυροσβέστες, αδιαφορώντας για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα στήνουν την αγροφυλακή και προσλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς που το μόνο που μαθαίνουν είναι να βαράνε διαδηλωτές και να βασανίζουν κρατούμενους.

Όχι, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Αυτό το έγκλημα το διαπράττετε συνειδητά, διαρκώς και από κοινού. Με ιδεολογία σας το νεοφιλελευθερισμό και όπλο σας το δικομματισμό. Παρέα με την εκκλησία και τις πολυεθνικές, που ήδη εκδήλωσαν το «ενδιαφέρον» τους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα. Δεν είστε «ανίκανοι», όπως κάποιοι επιτήδειοι υποστηρίζουν, είστε συνένοχοι και επικίνδυνοι! Σελ. 5, 24

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο ΚΟΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου της ΚΟΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου. Το συνέδριο ξεκίνησε με την ιδιαίτερα μαζική και πετυχημένη πολιτική εκδήλωση της Παρασκευής 22 Ιουνίου στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Στις διαδικασίες του συνεδρίου έγινε πλούσιος και δημοκρατικός διάλογος για τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και τα καθήκοντα της ΚΟΕ μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μέλλον της κομμουνιστικής αριστεράς και για τις ειδικές κατευθύνσεις που θα κάνουν την ΚΟΕ πιο δυνατή στην αριστερά, πιο έντονα προσανατολισμένη στα προβλήματα και στους αγώνες του λαού. Το συνέδριο ενέκρινε τα βασικά κείμενα των θέσεων και πήρε αποφάσεις για την παρέμβαση της ΚΟΕ στους εργαζόμενους, στην πόλη, στη νεολαία, στον οργανωτικό και στον ιδεολογικό τομέα. Οι διαδικασίες του 2ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέων καθοδηγητικών οργάνων της ΚΟΕ.

• Με μια νέα, πιο ισχυρή ενότητα μέσα στις γραμμές μας!

• Μαζί με τους αγωνιζόμενους λαούς, μαζί με τη Διεθνή Κοινότητα των Λαών!,

• Με περισσότερη τόλμη για την δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, στη χώρα μας, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό!

• Να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της ΚΟΕ, την ισχυροποίηση της κομμουνιστικής αριστεράς!