Στη Νορβηγία ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καλεσμένος της πρωτοβουλίας εναντίον της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε.

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα – 11/12/2012

Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα στο Όσλο, όπου είχε προσκληθεί από την ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων οι οποίες καταδίκασαν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν διεθνείς προσωπικότητες, όπως προηγούμενοι κάτοχοι του Νόμπελ Ειρήνης (Ντέσμοντ Τούτου, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ, Αντόλφο Πέρες Εσκίβελ), καθώς και ευρύ φάσμα των νορβηγικών πολιτικών δυνάμεων, το ειρηνιστικό κίνημα, η ATTAC κ.ά.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και σε δημόσια συγκέντρωση στο ‘Οσλο την παραμονή της απονομής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε μεταξύ άλλων: «Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά σε μια στιγμή που, πέραν της συμμετοχής της Ε.Ε. ή βασικών χωρών της σε πολέμους, λαμβάνει χώρα ένας ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους λαούς του Νότου, οδηγώντας σε πρωτοφανείς καταστάσεις οικονομικής διάλυσης και κοινωνικής ερήμωσης».
Στόχος της παρουσίας του ήταν η προβολή της πραγματικής κατάστασης στη χώρα μας και των ευθυνών που έχουν για την κοινωνική ανατίναξη των χωρών του Νότου αυτοί που θα παραλάβουν το βραβείο. Στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς μια σειρά διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις διαμαρτυρίες του Όσλο, και ειδικότερα στη συμμετοχή του Δημήτρη Κοδέλα και την καταδίκη της αλαζονικής παρουσίας της κ. Μέρκελ, δηλαδή του αρχιτέκτονα της οικονομικής και κοινωνικής μας κατεδάφισης, και άλλων επικεφαλής κρατών μελών.
Επιπλέον, η συμμετοχή του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα αποσκοπούσε να ενισχύσει τις διαρκείς προσπάθειες για διαμόρφωση και περαιτέρω σύσφιξη δεσμών φιλίας με ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να σταθούν αλληλέγγυες στην προσπάθεια της Ελλάδας και του λαού μας να απαλλαγεί από τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας, αποικιοποίησης και καταρράκωσης της δημοκρατίας.

Ακολουθούν, ενδεικτικά, δύο σύνδεσμοι από αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ:

The New York Times
Associated Press