Σήμερα χαμογελάμε!

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της νεολαίας ΚΟΕ σχετικά με το Πειθαρχικό Συμβούλιο -που δεν έγινε- για τους 12 φοιτητές στο Φυσικό Ηρακλείου… – 23/10/2012

Σήμερα χαμογελάσαμε. Γιατί ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου έκανε μεταβολή. Δεν τόλμησαν καν να συνεδριάσουν. Γιατί συνάντησαν κατάφατσα τους “πολλούς”. Και ήξεραν καλά πως πίσω από τους 300 ανθρώπους που βρέθηκαν σήμερα στο Φυσικό Ηρακλείου βρίσκονται χιλιάδες ακόμα. Φοιτητές, εργαζόμενοι, μεγάλοι και μικρότεροι, οργανωμένες πρωτοβουλίες και σωματεία, φορείς, κόμματα και βουλευτές της Αριστεράς, “απλοί” πολίτες. Έτσι, η αλαζονεία ότι μπορούν να τιμωρούν με το “έτσι θέλω” 12 από εμάς -που “τόλμησαν” να υπερασπίσουν το πανεπιστήμιο τους!- πήγε περίπατο.
“Όλοι μαζί”, λοιπόν, αυτό είναι το μάθημα από την πόλη του Ηρακλείου. Και αν σήμερα ήταν οι 12 συμφοιτητές μας, χθες ήταν οι εκατοντάδες που χτυπήθηκαν από την αστυνομία στη Χαλκιδική. Αλλά και κάθε μέρα, οι μερικοί χιλιάδες από εμάς που χάνουμε τη δουλειά μας. Και αύριο ο διπλανός μας που είναι απελπισμένος. Θέλουν το αλληλοφάγωμα και την αδιαφορία, εμείς θα χτίζουμε την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα.
Στις εποχές αυτές, ο καθένας διαλέγει τη θέση του. Κανείς πια δεν μπορεί να κρύβεται. Ή με το πολιτικό σύστημα που καταργεί το μέλλον ή με την ελπίδα που θ’ ανακαλύπτουμε σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Και δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Μα ας το ξέρουν καλά: Όσοι έχουν το θράσος να στηρίζουν την τρόικα που κυβερνά και διαλύει σήμερα τη χώρα και τους ανθρώπους της είναι υπόλογοι. Γιατί ανάμεσα στη διέξοδο και την καταστροφή, οι ακαδημαϊκοί τίτλοι και οι πανεπιστημιακές έδρες δε θα έχουν μεγάλη αξία. Γιατί όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι, ο λαός συνεχίζει να αναγνωρίζει τους εχθρούς και τους φίλους του.

  • Καλούμε να αποσυρθεί κάθε δίωξη, πειθαρχική και ποινική απέναντι στους 12 συμφοιτητές μας!
  • Καλούμε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης να καταδικάσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης!
  • Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, συλλογικότητα και φορέα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, την Πέμπτη 25/10 στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου!