Ο σύντροφος Σαράντος Μπίσας από το Ίλιο δεν είναι πια μαζί μας

Ο Σαράντος έκανε πάντα τις επιλογές που θεωρούσε σωστές, χωρίς να μετράει το κόστος τους. Ποτέ δεν επέτρεψε στο πρόβλημα υγείας που τον ταλάνιζε να τον εμποδίσει να δίνει καθημερινά το είναι του στην υπόθεση του λαού μας και στη συλλογική προσπάθεια της ΚΟΕ. Πολλές φορές, μέσα στα 10 χρόνια των κοινών μας αγώνων, μας έδινε δύναμη και κουράγιο η αγάπη του για τους ανθρώπους και τη ζωή. Έζησε φτωχικά αλλά με το κεφάλι ψηλά, όντας υπόδειγμα ευθύτητας και αξιοπρέπειας, πράγμα που σπανίζει στους κυνικούς καιρούς που διανύουμε.

Ήταν από τους πρώτους που πήρε μέρος στις Επιτροπές Ακρίβεια-Stop στη Δυτική Αθήνα και στο κίνημα κατά των διοδίων ήδη από το φθινόπωρο του 2008. Δραστήριος στις αυτοδιοικητικές και πολιτικές μάχες στο Δήμο Ιλίου και πάντα παρών στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Ενεργητικός μέτοχος σε όλες τις διαδικασίες και τις προσπάθειες της συλλογικότητάς μας, όπως και στο εγχείρημα της εφημερίδας Δρόμος και του Resistance Festival.

Είναι μια οδυνηρή απώλεια για όλους μας, και ιδίως για τους συντρόφους και φίλους του από το Ίλιο, που του στάθηκαν σαν οικογένεια μέχρι και τις τελευταίες, δύσκολες μέρες. Οι συναντήσεις και οι συνελεύσεις της ΚΟΕ δεν θα είναι πια ίδιες δίχως τον Σαράντο μας. Δεν αποχαιρετάμε μόνο έναν σύντροφο αλλά ένα κομμάτι από την ψυχή της συλλογικότητάς μας. Θα μας λείψει πολύ και του υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του…

Όσοι σύντροφοι και φίλοι επιθυμούν να προσφέρουν στη μνήμη του μπορούν, αντί για στεφάνι, να ενισχύσουν την εφημερίδα Δρόμος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ιλίου (Θηβών 279-293).

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2018

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του Σαράντου Μπίσα στο ανοιχτό πανελλαδικό σώμα της ΚΟΕ τον Μάρτιο του 2017.