Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Resistance Festival 2012

2012_07_02_resistance_1

2012_07_02_resistance_1Με την πολύ πετυχημένη πολιτική συζήτηση που είχε θέμα «Μια χώρα σε μετάβαση -αγωνιζόμενοι για μια άλλη Ελλάδα» και στην οποία μίλησαν οι Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Ρούντι Ρινάλντι εκ μέρους της ΚΟΕ, κορυφώθηκε χτες (Κυριακή 1 Ιούλη) η 5η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων – Resistance Festival 2012.

Η συζήτηση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι, ανέδειξε και επιβεβαίωσε το κλίμα πολυδιάστατου και γόνιμου προβληματισμού που επικρατεί στην κοινωνία, μετά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια στιγμή που όλα αλλάζουν, ο κόσμος της Αριστεράς έδειξε ότι έχει ανάγκη να διερευνήσει με τόλμη τους δρόμους που ανοίγονται και να συ-σκεφτεί, υπερβαίνοντας την άγονη περιχαράκωση σε στερεότυπα του παρελθόντος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση που έθεσε η Σοφία Σακαράφα, το πάρτε χαρτί και μολύβι για να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα, όπως είπε ο Ευτύχης Μπιτσάκης, το πώς προέκυψε η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας, και βέβαια η μετάβαση που έχει ήδη αρχίσει με πρωταγωνιστή το λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα αντίστασης και αλλαγής, όπου επικέντρωσε ο Ρούντι Ρινάλντι.

2012_05_23_merkel_soible

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Λουκάς Αξελός, έκαναν παρεμβάσεις και πλούτισαν τον προβληματισμό αναδεικνύοντας ιδιαίτερες πτυχές της πραγματικότητας, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, οι πανεπιστημιακοί Σία Αναγνωστοπούλου και Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος, η ιστορικός-σκηνοθέτις Έλενα Πατρικίου, καθώς και ο αναλυτής-προγραμματιστής Γιάννης Φούντας.

Η εκδήλωση «Μια χώρα σε μετάβαση -αγωνιζόμενοι για μια άλλη Ελλάδα» ήταν το επιστέγασμα του φετινού Resistance, που πλέον κατοχυρώνεται σαν μια ιδιαίτερη στιγμή, με το ξεχωριστό, πολιτικό και διεθνιστικό του στίγμα. Στο τριήμερο φεστιβάλ, που παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμμετείχαν κινήματα από πολλές χώρες, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή εμπειρίας, και έγιναν σημαντικές συζητήσεις («παραγωγική ανασυγκρότηση», «Αριστερά, λαϊκές εξεγέρσεις και εξουσία», «κίνημα διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες», «Είμαστε όλοι Έλληνες -η πρόκληση της Ευρώπης των λαών», «occupy: indignados of the world unite!»).

Τέλος, τις εργασίες του φεστιβάλ χρωμάτισαν με το δικό τους τρόπο και οι δύο μουσικές σκηνές.

Ανανεώνουμε το ραντεβού σε ένα χρόνο, για την 6η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων -Resistance Festival 2013!

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε στο: http://www.resistancefestival.gr/

 

Οι φωτογραφίες από την κεντρική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση της Κυριακής είναι του Φώτη Βρότση.