ΑΠΟ ΤΟΝ “ΝΑΥΤΙΛΟ” ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ

Από τον «Ναυτίλο» του Στάθη

«Ελευθεροτυπία», 23/1/08

Kαι τι βλέπουμε στον πυρήνα του πολιτικού μας συστήματος;

Πρώτον: Μετρίων δυνατοτήτων πολιτικούς εκ των δύο κεντρικών συγκοινωνούντων κομμάτων, έμφοβους και ψοφοδεείς μπροστά στους Δυνατούς.

Δεύτερον: Νεκρούς θεσμούς με ημιθανείς θεράποντες, ζόμπι βραδυφλεγή, ατελέσφορα –κομιστές στο αρχείο των πάντων–, έναν Καιάδα που καταπίνει υποκλοπές, ομόλογα, χρηματιστήρια, τα πάντα.

Τρίτον: Δυνατούς παντοδύναμους.Καναλάρχες και Τραπεζίτες που έχουν εγκαταστήσει μιαν ολιγαρχική τηλετυραννίδα που τρέφει κι εκτρέφεται από τσατσόνια, παπαγαλάκια, αμόρφωτους, σμπίρους, δωσίλογους και πάσης φύσεως σκλάβους.

Ζούμε σε μίαν κατά φαντασίαν κοινοβουλευτική και κατά συνθήκην δημοκρατία, υπό την ξετσίπωτη τυραννία –πέστε το δικτατορία– εκείνων που κατέχουν μέσα παραγωγής και μέσα ενημέρωσης ταυτοχρόνως.

Αυτών των τύπων δημιουργήματα είναι οι δύο λούμπεν τιμητές (οίτινες δεν άφησαν αφεντικό χωρίς να το υπηρετήσουν) κι αυτών των τύπων θρίαμβος θα είναι η πτώση τους. Θρίαμβος, όχι ηθικός – Σιγά! Απλώς θα έχουν αποφύγει να εκχωρήσουν θέση ομοτράπεζου και συνεπώς ένα ευτραφές κομμάτι απ’ την πίτα τους στους δύο πρώην λακέδες τους.

Η εξουσία, τα δύο μεγάλα κόμματα, συναλλάσσονταν με αυτά τα δύο λουλούδια –πλήθος επιφανή στελέχη τους αλλά και ποκοπίκοι συνωθούνταν στις εκπομπές τους, κάνοντας τις γλάστρες, υβριζόμενοι αν έβγαζαν κιχ, υπομένοντας (σαν γλίτσες) το διασυρμό συναδέλφων, συντρόφων και φίλων τους– αυτοί νομιμοποιούσαν τον Μάκη να συκοφαντεί και τον Θέμο να διασύρει. Αυτοί, η Σύγκλητος των Ηλιθίων…

Και τώρα τι θα γίνει;

Τα ίδια. Η διαπλοκή θα συνεχίσει να κοπρίζει τη χώρα, άλλα λουλούδια (ή τα ίδια) θα συνεχίσουν περδόμενα παρλαπίπες, αρλούμπες, μπούρδες και μπαρούφες, κάποιοι πολίτες θα έχουν ξυπνήσει –κάτι είναι κι αυτό– για να προστεθούν κι αυτοί στη στρατιά των αηδιασμένων, ενώ η Δημοκρατία θα συνεχίσει σκιώδης την πορεία της προς το Αρχείο..