“ΕΦΥΓΕ” Ο ΚΩΣΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ

«Έφυγε» ο Κωστής Νικηφοράκης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 2/12 έφυγε από κοντά μας ο γιατρός Κώστας Νικηφοράκης στα Χανιά. Ο «Κωστής» έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, όπως έδωσε όλες τις μάχες στη ζωή του, όμως ήταν πέρα από τις δυνάμεις του να βγει νικητής και σ’ αυτή…

Από μικρός δραστήριος στην πολιτική και κοινωνική ζωή, ήταν ευρύτερα γνωστός για τη δράση του, που ξεπερνούσε τα Χανιά και την Κρήτη. Ξεκίνησε την πολιτική του δράση σε νεαρή ηλικία μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ). Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για την έμπρακτη διεθνιστική του στάση σε δίκη τούρκων αγωνιστών στην Κωνσταντινούπολη. Συνέχισε τη δράση του, πάντα μέσα στην αριστερά, στο κίνημα κατά των βάσεων στα Χανιά, στο νοσοκομειακό κίνημα, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια. Υποψήφιος δήμαρχος Χανίων το 1994 και νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 μέχρι και σήμερα. Υποδειγματική ήταν η στάση του και σαν γιατρού που πάντα ήταν στο πλευρό των αδυνάτων και των φτωχών.

Η ΚΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, αλλά και σε όλη την κοινωνία των Χανίων, που έχασε έναν πραγματικά χρήσιμο άνθρωπο.