Ελένη Σωτηρίου: “Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, να μη χαθεί η ελπίδα των πολλών!”

Δήλωση της Ελένης Σωτηρίου, υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από σχεδόν ένα μήνα περιοδειών και καθημερινών συναντήσεων με τον απλό κόσμο, στο κέντρο και στην περιφέρεια, και μόλις δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, είναι χρήσιμο και κρίσιμο να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό όλων όσων έδειξαν και ανέδειξαν αυτές οι περιοδείες και επαφές.

Αρχικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις πρώτες συζητήσεις αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι στον πλατύ κόσμο, που “ξαναζεστάθηκε” τα τελευταία χρόνια από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός υπάρχει ανησυχία για τις (και δημοσκοπικές) επιθέσεις και, αφετέρου, οργή για τις μεθοδεύσεις που σπρώχνουν τον κόσμο σε ακίνδυνες για το σύστημα “λύσεις”, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, ή τον “οδηγούν” στην… παραλία. Στον αντίποδα, κοινή είναι η παραδοχή ότι, παρά την καλά οργανωμένη προσπάθεια, στην κοινωνία υπάρχει ένα βουβό κύμα οργισμένων και αγανακτισμένων ανθρώπων, το οποίο δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις – και την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του.

Από την άλλη, σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύεται, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, η ανάγκη για ακόμα πιο εξώστρεφη, ακόμα πιο τολμηρή απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο της δουλειάς, μέσα από την οποία θα χτίζεται καθημερινά και με επίπονη δουλειά μυρμηγκιού η χαμένη σχέση εμπιστοσύνης της Αριστεράς με τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους. Μια εξώστρεφη δράση που θα πείθει για τις προοπτικές του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, θα αναδεικνύει τη σημαντική παρουσία του στα κινήματα, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έφεραν αποτελέσματα και νίκες.

Στόχος της καθημερινής παρουσίας των υποψηφίων, των στελεχών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η ψήφος της Κυριακής, εκτός από επιβράβευση της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, να αποτελέσει την αρχή της ενεργητικής αντίστασης. Την αρχή της συνειδητής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών, στην κατεύθυνση νίκης των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν με όλο και πιο επιθετικό τρόπο το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ και των εδώ εντολοδόχων της, που είναι οι δύο πυλώνες του δικομματισμού.

Στις δυο μέρες, λοιπόν, που απομένουν μέχρι την κάλπη, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι, ένα ψηφοδέλτιο-κόσμημα για την Αριστερά, ας κάνουμε τις τελευταίες εξορμήσεις, ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο θαρρετά, ακόμα πιο αποφασιστικά. Είναι καθοριστικό να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, είναι καθοριστικό να κερδηθεί η μάχη των εκλογών για το ΣΥΡΙΖΑ, για την ενωτική Αριστερά, για την ελπίδα της νεολαίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των γυναικών.