Αχμάντ Σααντάτ: “Να μετατρέψουμε τη Γάζα σε νεκροταφείο για τους κατοχικούς στρατιώτες!”

Δηλωση του φυλακισμενου ηγετη του Λαϊκου Μετωπου

Στις 5 Γενάρη 2009, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), σύντροφος Αχμάντ Σααντάτ, από το κελί της φυλακής ζήτησε να μετατραπεί η Γάζα σε νεκροταφείο για τους κατακτητές, και κάλεσε την Παλαιστινιακή Αντίσταση να ενωθεί και να χτυπήσει την Κατοχή όπου μπορεί προκειμένου να συντρίψει τον εχθρό.

Στο κάλεσμά του, που μεταδόθηκε πλατιά από τα αραβικά ΜΜΕ, ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη να απελευθερώσει άμεσα τους πολιτικούς κρατούμενους, και από τον πρόεδρο της Μαχμούντ Αμπάς, να ξεκαθαρίσει αν στέκεται στο πλευρό της Αντίστασης ή στο πλευρό του εχθρού.

Παρόμοιες δηλώσεις, όπου ζητούν εθνική ενότητα και αντίσταση στον κατακτητή, έκαναν ο Αζίζ Ντβέικ της Χαμάς και ο Μαρουάν Μπαργούτι της Φατάχ, καθώς και άλλοι Παλαιστίνιοι πολιτικοί ηγέτες που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Επίσης το προηγούμενο βράδυ, κυκλοφόρησε δήλωση από Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, την οποία υπογράφουν όλες οι εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις, που καλεί σε ακλόνητη στάση απέναντι στα ισραηλινά εγκλήματα και τις σφαγές στη Γάζα και σε κοινή δράση στο πεδίο της μάχης.

(*) Ο Αχμάντ Σααντάτ είχε συλληφθεί από την "Παλαιστινιακή Αρχή" και παρέμεινε στις φυλακές της επί 4 χρόνια. Το 2006 απήχθη από τους Ισραηλινούς μέσα από τη φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιεριχώ, με τη συνεργασία ΗΠΑ και Βρετανίας, που είχαν υπό την επιτήρησή τους τη συγκεκριμένη φυλακή. Πριν λίγες ημέρες, στις 25/12, καταδικάστηκε σε 30ετή φυλάκιση από ισραηλινό στρατοδικείο, του οποίου τη νομιμότητα αρνήθηκε να αναγνωρίσει. Εκτός από το Γενικό Γραμματέα του PFLP, στις ισραηλινές φυλακές βρίσκονται πολλοί ακόμη ηγέτες του παλαιστινιακού κινήματος. Ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων στο Ισραήλ αγγίζει τις 11000.