Λάκης Λαζόπουλος: “Οι νέοι να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Έχουνε νου!”

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος στο δημοσιογράφο του Alpha, Αντώνη Σρόιτερ, μια μέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Λάκη, πιστεύεις ότι αυτή η βία ανοίγει έναν άλλο κύκλο βίας;

Ασφαλώς! Εδώ οργιζόμαστε εμείς που δεν είμαστε 15 χρονών παιδιά. Τα 15χρονα παιδιά, που βλέπουν ένα 15χρονο παιδί να σκοτώνεται γιατί είπε μια κουβέντα… Τι ακριβώς θέλετε; Ποιο είναι το ζητούμενο; Υπάκουοι πολίτες; (…) Με τη σφαίρα κιόλας! Αυτό έχει να δείξει η δημοκρατία; Σφαίρες;

Εκείνος λέει ότι το έκανε για εκφοβισμό, οι μάρτυρες λένε κάτι άλλο…

Μισό λεπτό, έχουν διδαχθεί στη σχολή τους ότι εκφοβίζουν με σφαίρες τον άνθρωπο; Αυτό δεν λέγεται εκφοβισμός, αυτό λέγεται εκτέλεση!

Ναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι την πληρώνουν μεροκαματιάρηδες, καταστηματάρχες…

… σ’ αυτόν το δρόμο του "οι καταστηματάρχες την πληρώνουνε" και όλα αυτά που λένε τα δελτία ειδήσεων, δεν θα με βρείτε. (…) Οι κάμερες πάντα από την πλευρά της εξουσίας καταγράφουν. Δηλαδή, είναι οι αστυνομικοί και οι κάμερες. Δεν έχουμε δει ποτέ να πάνε μαζί με τους απεργούς και να καταγράφουν τους αστυνομικούς. Άρα, και οι κάμερες βλέπουν από την πλευρά της εξουσίας. Κι αυτό φαίνεται και από τα πλάνα σας ακόμα. Ως εκ τούτου, σημαίνει ότι δεν είστε μαζί τους. (…) Η τζαμαρία της δημοκρατίας έσπασε. Και μην κοιτάτε την τζαμαρία του πολυκαταστήματος (…)

Αν είχες τη δυνατότητα να στείλεις ένα μήνυμα σε αυτά τα εξοργισμένα παιδιά που είναι στους δρόμους σήμερα, τι θα τους έλεγες;

Να μην ηρεμήσουν! Λυπάμαι που σας το λέω, εγώ δεν μπορώ να προτείνω να ηρεμήσουν. Εγώ δεν μπορώ να ζητήσω από τα παιδιά αυτά υπακοή.

Ακόμα κι αν αυτό φέρει περισσότερη βία;

Να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Ξέρουν αυτά. Έχουνε νου!