Η ηγεσία του ΚΚΕ στον “εθνικό κορμό”

Να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος

Δεν είναι μόνον το δηλητήριο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Σταχυολογώντας από δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα διαπιστώνουμε ότι κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε αστυνομία και νεολαία:

"Καιρό τώρα παρακολουθούμε ένα κρυφτούλι ανάμεσα σε "γνωστούς αγνώστους" και στην αστυνομία, ζήτημα το οποίο μας έχει προκαλέσει πάρα πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες. Αυτό το κρυφτούλι οδήγησε στο θάνατο ενός αθώου παιδιού" (7/12, δελτίο Τύπου του ΚΚΕ). "Δεν μπορώ να πω ότι η δολοφονία του παιδιού έγινε προσχεδιασμένα" (δήλωση Παπαρήγα, 9/12, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου).

Για τη δολοφονία λοιπόν φταίει το κρυφτούλι κι όχι η αστυνομοκρατία, δεν είναι η κυβέρνηση που όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού. Στη συνέχεια παρουσιάζει την κυβερνητική τρομοκρατία σαν απάντηση στους κουκουλοφόρους – μήπως άραγε είναι και δικαιολογημένη;

"Χθες ακούσαμε διάφορα αντιφατικά σχόλια, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, από αρκετούς δημοσιογράφους και πολιτικούς παράγοντες. Στην τυφλή βία των κουκουλοφόρων είδαν τον λαό που οργίζεται, δίνοντας συγχωροχάρτι σε ενέργειες που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης για να ενεργοποιήσει κατασταλτικούς νόμους της ΕΕ και δικούς της εναντίον του λαού, για να φτιάξει νέα τμήματα καταστολής δίπλα στο κράτος, νόμιμα ή παράνομα, παρακρατικά" (8/12, ομιλία στη συγκέντρωση της Ομόνοιας).

Εξεγερμένη νεολαία να διαδηλώνει κατά χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα και να αντιπαρατίθεται με τους μηχανισμούς καταστολής, δεν είδε η ηγεσία του ΚΚΕ – μόνον κουκουλοφόρους. Κι όσοι είδαν αυτήν την πλευρά, είναι λίγο ύποπτοι, δίνουν συγχωροχάρτι και βοηθούν την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει την καταστολή.

Μια ακόμη πλευρά που δείχνει την υποκρισία: Στην εξέγερση των γκέτο της Γαλλίας, ο Ριζοσπάστης κατηγορούσε με κείμενα επί κειμένων το Γαλλικό Κ.Κ. και τη λοιπή αριστερά επειδή δεν υποστηρίζει την εξεγερμένη νεολαία!