Έκλεισε η στήλη “Διάλογος για την Αριστερά”

O διάλογος που ανοίξαμε με γενικό τίτλο «η Αριστερά αν δεν προχωρήσει, θα πέσει» έχει κλείσει τον κύκλο του. Ο διάλογος που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2007 (τεύχος 210) και κράτησε για 4 μήνες (μέχρι το τεύχος 217) περιστράφηκε γύρω από 3 ερωτήματα που απεύθυνε η ΚΟΕ σε αριστερούς που η κύρια ιδιότητά τους ήταν η συμμετοχή σε διάφορες διεργασίες και κινήματα όχι μέσα από αυτό που λέμε «κεντρική πολιτική σκηνή» ή υπό την ιδιότητα εκπροσώπων οργανώσεων και κομμάτων. Θέλαμε να δώσουμε το λόγο σε «επώνυμους» ανθρώπους της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς που συνήθως η φωνή τους δεν ακούγεται και δεν παρουσιάζεται και με τους οποίους βρεθήκαμε σε διάφορα μέτωπα και προσπάθειες.

Η ανταπόκριση που συναντήσαμε από όσους και όσες απευθυνθήκαμε ήταν μεγάλη και θερμή. Ακόμα και από όσους δεν μπόρεσαν, για αντικειμενικούς λόγους, να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας ακούσαμε θετικές επισημάνσεις και ενδιαφέρον. Ελάχιστες ήταν οι αρνήσεις που λάβαμε. Συνολικά στο διάλογο αυτό πήραν μέρος 41 άτομα. Αυτά είναι (με τη σειρά που δημοσιεύτηκαν) τα ακόλουθα: Κώστας Παπαδάκης, Σπύρος Γάκης, Γιάννης Μηλιός, Δημήτρης Δημάκος, Γιώργος Καλατζόπουλος, Μάκης Διόγος, Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Κωστόπουλος, Κώστας Μαλαφέκας, Κώστας Παπακώστας, Χρήστος Πατούχας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Χελάκης, Αποστόλης Παλιούρας, Δημήτρης Πατέλης, Περικλής Βασιλόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Λευτέρης Ριζάς, Δημήτρης Μπελαντής, Βασίλης Δημόπουλος, Θανάσης Τζιούμπας, Παναγιώτης Κωστάκης, Νίκος Μανιός, Χρήστος Κορτζίδης, Δημήτρης Χατζηγιάννης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Κουνενής, Κώστας Καρακώστας, Γιώργος Σταθάκης, Θανάσης Βακαλιός, Νίκος Μπελαβίλας, Δημήτρης Πετρόπουλος, Δημήτρης Σαραφιανός, Μαρία Φραγκιαδάκη, Γιώργος Σαπουνάς, Αλέξανδρος Τσατσαρούνος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Ιωάννης Λάμπρου, Σίμος Ρούσσος, Γιώργος Λιερός, Κάτια Γέρου.

Η εφημερίδα «Αριστερά!» θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να πάρουν μέρος στο διάλογο αυτό και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να διαθέτει τις σελίδες της σαν βήμα διαλόγου και συζήτησης της Αριστεράς.

Όλες οι παρεμβάσεις υπάρχουν αναδημοσιευμένες στο site της ΚΟΕ www.koel.gr

Συντακτική επιτροπή εφημερίδας «Αριστερά!»