Καταπτυστη συμφωνια ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για διετή “εργιασιακή ειρήνη”

Η κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ ήρθε να αποτυπώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την τακτική του συναινετικού δικομματισμού. Σε μια φάση που το εργατικό κίνημα έχει αποκτήσει μια πρωτόγνωρη για τα τελευταία χρόνια δυναμική, σε μια φάση που είχαμε το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών, σε μια φάση που οι απεργοί δεν τρομοκρατήθηκαν από τη συστηματική ποινικοποίηση των αγώνων, χέρι-χέρι η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ (δηλαδή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ξεπούλησαν τους εργαζόμενους.

Για ακόμα μια φορά ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός υπέγραψε διετή εργασιακή ειρήνη με τους εργοδότες, καμαρώνοντας, μάλιστα, για τις εξευτελιστικές αυξήσεις που… εξασφάλισε, και οι οποίες απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Το "φτάνει πια" που ακούγεται από την κοινωνία επιβάλλεται να γιγαντωθεί και να στραφεί προς κάθε κατεύθυνση. Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο πρώτος στόχος, αλλά δεν είναι μικρότερης σημασίας και η ανατροπή των υποταγμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος που χρόνια τώρα ξεπουλάνε αγώνες και προσδοκίες. Ο αγώνας για να παραιτηθούν οι σε διατεταγμένη υπηρεσία "συνδικαλιστές" που υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία, είναι αγώνας που χτυπά την καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού.