Ψηφίσματα συμπαράστασης στον προφυλακιστέο φοιτητή

Μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους στο φοιτητή Π.Κ. με ψηφίσματα συμπαράστασης. Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα μερικών από αυτά.

 

«Δύο μήνες μετά την άδικη σύλληψη 49 συμφοιτητών μας (μεταξύ των οποίων ήταν και ο εν λόγω κατηγορούμενος) και την πανηγυρική τους αθώωση, η αστυνομία προσπαθεί με ένα στημένο κατηγορητήριο να σώσει την τιμή της, αφού από κατηγορούσα αρχή βρέθηκε κατηγορούμενη. Δεν θα δεχτούμε καμιά σπίλωση του συμφοιτητή μας από τις τηλεδίκες που στήθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Για τα γεγονότα της 8ης Μάρτη ο συμφοιτητής μας αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και θεωρούμε απαράδεκτη την αμφισβήτηση της απόφασης αυτής στο βωμό της τηλεθέασης.»

Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ

 

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδικαιολόγητη και εκδικητική σύλληψη και προφυλάκιση του φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Π.Κ. Η πράξη αυτή αποτελεί προσχεδιασμένη σκευωρία από την πλευρά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Καταδικάζουμε με ένταση και κάθε προσπάθεια επιβολής πνεύματος “ημιτρομονόμου” που επιχειρεί να ποινικοποιήσει κάθε έννοια δίκαιου αγώνα, στοχοποιώντας αδιάκριτα όλους όσοι βάδισαν και βαδίζουν το δρόμο του αγώνα.»

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης

 

«Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση πολιτών, των φοιτητών και της νεολαίας, και τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών. Εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της στο διωκόμενο φοιτητή και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του και την απαλλαγή του από το χαλκευμένο κατηγορητήριο.»

ΠΟΣΔΕΠ

 

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές, και σαφέστατα εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου, να προφυλακίζεται ένας 19χρονος αριστούχος φοιτητής, με λευκό ποινικό μητρώο, με γνωστή διαμονή στη χώρα και χωρίς την παραμικρή υπόνοια ότι είναι ύποπτος φυγής. Επισημαίνεται δε ότι, κατά σαφή παράβαση του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, πάγια και πανομοιότυπα, η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται με πέρα για πέρα αναιτιολόγητα, τυπικού περιεχομένου (έντυπα), εντάλματα.»

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

 

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για άμεση αποφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του.»

Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης