Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει στις 22, 23 και 24 Μάη κινηματογραφικό τριήμερο με θέμα “Κινηματογράφος και κρίση”, στον κινηματογράφο Άστυ (πεζόδρομος Κοραή, σταθμός μετρό “Πανεπιστήμιο”). Καθημερινά μετά την προβολή θα ακολουθεί συζήτηση. Πραγματοποιεί, επίσης, διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 22/5, ώρα 19:00

  • “Κρίση!”, ταινία μικρού μήκους
  • “Μοντέρνοι καιροί” (1936) του Τσ. Τσάπλιν

Συζητούν με τους θεατές: Στράτος Κερσανίδης, κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας “Εποχή”, και Μαρία Φραγκιαδάκη, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συζήτηση συντονίζει ο μουσικός παραγωγός Στέλιος Ελληνιάδης.

Σάββατο 23/5, ώρα 19:00

  • “Κρίση!”, ταινία μικρού μήκους
  • “Kuhle Wampe ή Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;” (1932) των Μπρεχτ-Ντούντοβ-Άισλερ

Συζητούν με τους θεατές: Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, και Ελένη Σωτηρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής. Συντονίζει ο θεωρητικός του κινηματογράφου Διαμάντης Λεβεντάκος.

Κυριακή 24/5, ώρα 19:00

  • “Κρίση!”, ταινία μικρού μήκους
  • “Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ” (1999) του Τιμ Ρόμπινς

Συζητούν με τους θεατές: Κ. Τερζής, κριτικός κινηματογράφου της “Αυγής”, και Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, υποψήφια ευρωβουλευτής. Συντονίζει ο σκηνοθέτης Γ. Κατωμερής.

Η είσοδος είναι και τις τρεις μέρες ελεύθερη.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Ο φίλος μου, ο άλλος”

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενισχύσει την πολιτιστική και δημιουργική διάσταση της καμπάνιας του, προκηρύσσει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Ο φίλος μου, ο άλλος”: ο εργαζόμενος, ο μετανάστης, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο συνάδελφος, ο μαθητής, ο σπουδαστής, ο φοιτητής. Ο κάθε άλλος και άλλη. Μόνος ή μόνη. Από κοντά ή από μακριά. Πορτρέτα ή ολόσωμα. Ζευγάρια ή πλήθος.

Συμμετέχουν όσοι και όσες επιθυμούν, ανεξάρτητα από ηλικία, ιδιότητα, καλλιτεχνική αντίληψη, επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την φωτογραφία, πολιτικές προτιμήσεις. Καλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να στείλουν έως 5 φωτογραφίες, ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά, έως τα μεσάνυχτα της 27/5. Όλες οι συμμετοχές θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα την Τρίτη 2/6. Έπαθλο, για δεκαπέντε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (μαζί με το ταίρι τους ή φίλο ή φίλη), θα είναι να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εντός του 2009, με πρόσκληση και έξοδα (εισιτήρια-διαμονή) του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να τυπώσουν τις φωτογραφίες τους και να τις αναρτήσουν οι ίδιοι (με υλικά που θα παράσχει ο ΣΥΡΙΖΑ) στο χώρο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Αθήνας, δημιουργώντας έτσι μια πολύχρωμη και πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.

Πληροφορίες: Περικλής Αντωνίου, τηλ. 210-3709780 ή 6948-481505, www.syriza.gr